Prekyslený organizmus?

Príspevok v téme: Prekyslený organizmus?
S1M

Konzumáciou stravy zloženej z nevhodných potravín, nevhodnej kombinácie a v nevhodných množstvách si spôsobujeme nielen rôzne zdravotné problémy a nadváhu. Nebezpečné je aj prekyslenie organizmu. Vyplýva z neho totiž väčšina problémov, ktoré sa prejavujú postupným poškodzovaním orgánov, pocitom únavy a depresiou. Optimálna úroveň pH v tele je totiž dôležitá pre dobre fungujúci metabolizmus, pre dobré trávenie a funkciu enzýmov, pre celkovú pohodu organizmu.
Ako proti prekysleniu bojovať???

RNG

Nuz ja velmi casto odporucam na alkalizaciu KHCO3 tj bikarbonat draslika, nie sodika, lebo sodika mame v dnesnej potrave privela, a draslika primalo.
Na slovensku sa predava toto ako prostriedok na odkyslovanie vin, a najdete ho pod menom Kalinat.Poor, alkalizovat sa kalinatom je dobre len na prazdny zaludok skoro rano a jest az po 3 hodinach,ked sa v zaludku vytvori dost kyselin, inac v nekyslom zaludku sa jedlo kazi, kvasi a hnije=pala.

soda111

levanderka - ty si prikladom zastaralej skoly, navykov spred 20 rokov. soda bikarbona je v dnesnej dobe vyhlasena za najvacsi liek pre cloveka. Doporucuju ju doktori po celom svete uzivat pravidelne na lacny zaludok, je to silny zasadity bojovnik proti rakovine, spolu s vit. B 17. po celom svete specialisti vedia, aky je to elixir a tu na slovensku v diskusii ju niekto neodporuca :))) treba citat aj novsiu literaturu ako ked sme boli mali a rodicia nam nieco hovorili.

sweet_lolitta

Svojim sposobom su az zdrvujuco zazracne :) dokonale aj vdaka procesu ako ich fermentuju (cim dlhsie kvasia, tym su silnejsie)

TrainingBoy

ale prosimta, zazracne slivky? u nas najdes jedine slivky v slivovici :D ... uz teraz si ludia pustaju do zil ozon aby vraj boli "zdravsi", co to bude nabuduce, vyberu vam mozog, supnu do pracky a voala, budete mat precistenu mysel.

lillyann

Velky obdiv za to, ze sa zaujimas o prostredie svojho organizmu!

A teraz k tvojej otazke. Prekyslenie vyvolavaju potreviny, ktore su zasadotvorne, no v krvi maju kyslu reakciu. To znamena, zeprekysleny organizmus = prekyslena krv a zla krv je zaciatok chorobnych degeneracii.

Nie liecba prekyslenia, ale prevencia je cesta. Potraviny ako obilie, zelenina (listova, gulata ), orechy, strukoviny, semienka, ovocie...>podotykam z nasho podnebia, su vhodna strava.
Mlieko, mliecne vyrobky, maso, vajcia, RAFINOVANA BIELA MUKA A CUKOR AKYKOLVEK AJ TRSTINOVY (!!), alkohol, KAVA, lieky, tropicke ovocie..atd.>> PREKYSLUJU!

Poradim ti absolutnu spicku na alkalizaciu krvi> UMEBOSHI slivky. Najdes ich v zdravych vyzivach, tu je zakladna info www.planetafood.sk

Taktiez produkty z UME, ako UME OCOT (normalny je absolutne nevhodny, pouziva sa na cistenie vodneho kamena, ubera mineraly), UMEPASTA a dalej fermentovane prosukty zo soje ako pasta MISO (dalsia spicka japonskej kuchyne, vravi sa, ze vytahuje z tela aj tazke kovy a hlieny, ozdravuje krv a ludom, ktori boli po pade atomovky v japonsku oziareni pomohla zachranit zivot).

Je toho naozaj vela, co mozes pre seba urobit, drzim ti palce! :)

TrainingBoy

Ja som este mlady a samozrejme mi je jasne ze osteoporoza v takomto veku je viac menej nemozna. Ja som narazal na to ze dotycna to pisala tak katastroficky .. a ked sa kyslosti zbavuje telo len odburavanim vapniku tak by kosti predsa nemohli rast. S tym cvicenim som to myslel koli tomu ze ked kosti ani svaly nezatazujes, tak zacnu ochabovat, zacne sa odburavat vapnik. A podla mna nejde len o to ze maso, ale o to ake maso.