Praca - negativny vplyv na zdravie

Magy

Inak este dodatok - nocne smeny nie su take problematicke, ako tzv. kolotoc, ked sa robi systemom "doobedie, poobedie, nocna, dva dni volno". Taka praca rozhodi metabolizmus uplne spolahlivo komukolvek, ci je clovek predisponovany na denny rezim alebo nocny.
Kdesi som cital dost rozsiahlu studiu, ze prave tento system kolotocov ma najhorsi vplyv na zdravie, lebo telo si nema sancu zvyknut na pravidelny rytmus a cas na spanok, dobu aktivity a pod.

niektoakoja

je to otázka priorít...ke´d ti to vyhovuje, nech sa páči, mńa práca v noci ubíjala.

aj zákonník práce zakazuje prácu v noci pre ženy z týchto dôvodov. nie sme ako druh na pracovné vypätie v noci "konštruovaní."

rada

zamysli sa nad tym, co z toho mas? Ved svojim sposobom ani nezijes. Nemas cas na seba a ani na nikoho. A urcite to ma vplyv aj na tvoj organizmus.

sob rudolf

Či to nemôže mať nejaký negatívny vplyv na tvoje zdravie ak sa začínaš cítiť fakt zle? Podľa toho, čo konkrétne od svojho zdravia očakávaš. Ak sa chceš cítiť horšie, za pokus to stojí. Pozri, niekto sa prevrátenému režimu prispôsobí hneď, niekto neskôr, iný vôbec. Závisí to aj od tvojich sociálnych podmienok, čiže:), či máš kopec priestoru na spánok cez deň a či ti to nenabúrava denný rozvrh vrátane vzťahov s "normálne" pracujúcimi ľuďmi. Mne nočné vyhovovali už od začiatku, aj teraz jednu končím a spať sa chystám až poobede. Všeobecne by ale človek mal v noci spať a povolania robené v noci sú úchylka. Ale často veľmi potrebná úchylka. Ach.

datelinka

samozrejme ze mas naruseny biorytmus, organizmus by si mal postupne zvykat, ale kazdopadne, nikdy si uplne nezvykne, pretoze nie je na to zariadene. casom mozu u teba vzniknut chronicke problemy, tak ako pise magy.
v tomto obdobi moze byt najvacsi problem aj s nedostatkom denneho a teda prirodzeneho svetla. a to je potrebne najma na psychicku pohodu, samozrejme s touto suvisi aj fyzicke zdravie.
v letnom obdobi by to mohlo byt o nieco lepsie, kedze teraz, ako pises, prave v case, kedy je denne svetlo najintenzivnejsie, ty odpocivas. mozes postradat aj vitamin D.

Magy

niekomu nocny zivot vyhovuje, takym ludom sa hovori nocni ftaci, ja osobne by som prave taku pracu bral. Je to o metabolizme.
Ak vsak mas s tym problem, poobzeraj sa po inej, ldhodobe nasledky byvaju neprijemne - nespavost, zaludocne vredy, stres, permanentna nervozita a podrazdenost - veci ktore vo vyssom veku su uz neodstranitelne.