Zbavím sa strachu z ....

Príspevok v téme: Zbavím sa strachu z ....
Ivana K.

Ahojte. Potrebujem poradiť v jednej veci. Pred troma týždňami som urobia skúšky v autoškole. Dva týždne som nejazdila, lebo som čakala až mi vydajú vodičský preukaz. A teraz som už päťkrát išla s kamarátom do roboty. Jednoducho ráno príde pred môj vchod, presadne na sedadlo spolujazdca a ja si to odšoférujem do práce. A domov takisto. Ale som strašne neistá. Keď som chodila do autoškoly, jazdila som bez problémov, parkovala som super, skúšky na jednotku. Ale tam som mala istotu, že učiteľ má pedále a môže hocikedy zasiahnuť. Ale teraz som tú istotu stratila. Je veľká premávka, sme z väčšieho mesta a prejsť cez križovatky a kruh. objazd je pre mňa dosť ťažké. Dokonca mi aj motor občas zhasne. Už večer mám obavy, že ráno idem na aute. Je to normálne? Myslíte, že cvikom sa tejto obavy zbavím? Ako to bolo u Vás na začiatku jazdenia? Hneď ste jazdili sami a išlo Vám to?

Ivana.K

ahojte! tak v sobotu sme boli na výlete. Som odšoférovala cca 100km tam a 100km naspäť. Išlo to fajn, ale auto majú rodičia nové a dosť drahé, takže aj tá jazda bola dobrá kvôli tomu. Aj rozbehnutia boli OK. Tak som Vám len chcela napísať ako to dopadlo. No a niektorý deň už skúsim do práce sama...Tak ahojte všetci!

omnia99

Ja som po autoškole začala jazdiť na automatickej prevodovke a je to super. :)))) Teraz by som už so spojkou nevedela jazdiť ani za svet. :D

Denz

ivanin brat- no je to na tebe len ci automat alebo klasika.....aj jedno aj druhe ma svoje plus a minus.
Velmi dobre poznam aj automat aj klasiku a nepreferujem v podstate ani jedno a ani druhe....
rozdiel v automate ale je podstatny od tipu vozidla.....lacny automat je na prd....a drahe uz stoji za prijemnu jazdu.

jajkafr

Ivanin brat
na aute s automatickou prevodovkou som jazdila v autoškole každý sme si mohli vyskúšať aspoň 1 jazdu :) je to pohodlné v tom, že nemusíš prehadzovať rýchlosti, ale ja som mala problém s udržaním nižšej rýchlosti... je to ako na motokáre máš 2 padále brzda a plyn, ale ako píše darika ja som sa nudila... rozhodnúť sa však musíš ty náš názor ťa môže negatívne alebo pozitívne ovplyvniť... najlepšie by bolo keby si si vyskúšal jazdiť na takom aute vtedy by si si zrobil ozaj obraz o tom či sa ti to páči alebo nie :)

Ivanin brat

ja by som sa chcel opýtať, či je naozaj automatická prevodovka ľahšia ako manuál. Či je naozaj taká super. Lebo nikoho okolo s takým autom nepoznáme. A auto síce objednané máme ale dá sa objednávka ešte upraviť. Takže ak je to ľahšie, tak by sme radšej išli na také. Tiež ďakujem.

jajkafr

ivanka
niekedy mám problém vôbec zaparkovať... väčšinou parkujem auto asi na 10krát dopredu dozadu dopredu dozadu... teraz je to už trošku lepšie najmä ak parkujem medzi autá rovno dopredu horšie je bočné parkovanie to sa buď nalepím totálne na obrubník, alebo vyčnievam takmer až do cesty ... najhoršie bolo keď som mala vodičák cca 2 mesiace nasadli sme do auta a šli na nákupy ja som nemohla zaparkovať na parkovisko pred nákupným domom bolo prázdne, ale ocko trval na tom, aby stálo medzi čiarami nemohla som stáť ani na čiare ... parkovala som asi 10 minút ocko medzitým vystúpil pred auto zapálil si cigaretu a smial sa, ale ja som zaparkovala :) a teraz som už prišla aj na techniku ako zaparkovať na prvýkrát rovno a tak aby som vystúpila z auta ja aj ten čo stojí vedľa mňa :)

Ivana K.

jajkafr : a aj ty máš ten problém, že nevieš zaparkovať tak, aby bolo auto rovno? Niekedy neviem, či je volant tak, že sú kolesá rovno .

jajkafr

Ivanka aj ja som v autoškole parkovala ako profík cvičisko som preletala ľavou zadnou inštruktor mi vždy vravel, aby som spomalila, ale ja som chcela jazdiť rýchlejšie a nezvalila som žiaden kužel a teraz mám problém vycúvať z dvora a to jazdím dosť často