Je strata menštruácie nezvratná?

Príspevok v téme: Je strata menštruácie nezvratná?
Rukkia

Keď raz stratíte menštruáciu, už nikdy ju nedostanete? Nemyslím počas menopauzy. Myslím, napríklad, ak mešká už tri mesiace. Mne mešká zatiaľ len pár dní, no bojím sa, že ju stratím. Prestala som úplne piť mlieko, je to dosť veľký zásah do chodu celého organizmu, tak dúfam, že mi to neuškodilo. Dá sa nejako prinavrátiť menštruácia?

bazalka

Ja si myslím, že kvôli mlieku to určite nie je. Príčin môže byť veľmi veľa, napríklad aj spomínaná podváha alebo cysty, čo bol môj prípad. ja som nedostala dva mesiace preto, lebo som mala cystu na vaječníku. Aj nedostaneš menzes kvôli podváhe, tak ak sa ti upraví váha, tak by si menzes dostať mala. Ak ti však mešká len pár dní, tak to ešte nemusí nič znamenať, ak však dlhšiu dobu, tak by si mala skočiť ku gynekológovi.

alzbee

Preco si prestala jest vsetky mliecne vyrobky ? docitala si sa tu na fore, ze ako su velmi skodlive ? :-P kazdopadne, ked teda nejes nic mliecne, tak to podla mna moze s tym suvisiet.Ale samozrejme aj nemusi...tak ale to, ze ti meska par dni este neznamena, ze ti vobec nepride.

jaLENja

Nie je strata menzesu označovaná ako amenorhea?
A nemôže byť tehotná?
Tak ja nemám menzes kvôli ZOladexu, čo by už malo dávno vyprchať a čakám už mesiac, že príde a zatiaľ nič...

jajka001_

nezvratná :)) nie, nie je, z akého dôvodu nepiješ mlieko? máš na to vážny dôvod ? nie si príliš chudá?

alzbee

Pokym si mlada baba, tak jasne, ze ti raz menzes pride...a pokym jedavas ine mliecne vyrobky, tak si myslim, ze to nepitie mlieka nie je az tak velka karastrofa. Ja napriklad tiez velmi malo pijem mlieko.