Palmový a kokosový sú horšie než bravčová masť

Táto diskusia patrí k článku: Palmový a kokosový sú horšie než bravčová masť
Palmový a kokosový sú horšie než bravčová masť

BRATISLAVA 30. mája (WEBNOVINY) - Srdcovo-cievne ochorenia (SCO) sú na Slovensku už dlhé desaťročia najčastejšou príčinou úmrtí. Ako upozornila Jana Jurkovičová zo Združenia pre zdravie a výživu, SCO vznikajú v dôsledku pôsobenia kombinácie viacerých rizikových faktorov, vyvíjajú sa spravidla pomaly a dlhé roky sa neprejavia nijakými subjektívnymi príznakmi, ktoré by jedinca varovali, že má problém tohto charakteru.

quako

"kvalitných rastlinných tukoch"
..tento 8 rokov starý článok je dobrou reklamou na ľahko roztierateľné margaríny(s vôňou masla),ktoré sa čím ďalej horšie predávajú
podľa neho by napr. taká Srí Lanka bola dávno vymretá na srdcovocievne choroby a na margarínovom Slovensku by sme pokojne zrušiť kardiológov
aj kardiochirurgov
šak by nemali robotu..

yoolo

.

"Zvyšovanie hladiny cholesterolu v krvi negatívne ovplyvňujú najmä tzv. nasýtené tuky. Do tejto skupiny patria hlavne tuky živočíšneho pôvodu, z rastlinných najmä palmový a kokosový." - TAK TOMUTO NEVERÍM, AKO ZVÝŠI CHOLESTEROL, KEĎ ŽIADNY NEOBSAHUJE?