Bolesti pankresu

Táto diskusia patrí k článku: Bolesti pankreasu
Bolesti pankreasu

Pankreas (podžalúdková žľaza) je druhým najväčším žľazovým orgánom tráviacej sústavy človeka. Tvar pankreasu pripomína ležaté písmeno J a jeho hmotnosť sa pohybuje od 60g do 90g. Je uložený v zadnej časti brušnej dutiny a siaha od dvanástnika až k slezine. Skladá sa z dvoch výrazne odlišných typov buniek, ktoré predurčujú i jeho funkciu.

Ehmo

Pri pankreatitide by nemal preco kolisat tlak. Akutnu pankreatitidu isto nemas, ta bolest je extremna a posle ta na urgent v priebehu par hodin aj keby si nechcela.
Mozno si si vypestovala chronicku ? Ale nedavam tomu vela . To skor zlcnik ??? Pankreas a zlcnik su vedla seba a ich symptomy su pre laika rovnake.

Marien

Začiatkom tohto mesiaca som po obede a káve, pocítila nevoľnosť a všetko sa so mnou začalo krútiť. Tlak bol 141/95, ktorý postupne klesal na 120/85, ale krútenie sa chvíľami objavilo znovu.
Myslela som si, že som niečo zjedla. N8sledne som na tri razy obsah
vyvrátila, ale zostala mi bolesť nad žalúdkom v strede pod rebrami.
Nemohla som ležať v rovnej polohe,ale mierne stočená.
Nasadila som si dietu, ale cítim stále bolesť, takú miernu. Zistila som, že pri strese je bolesť oveľa intenzívnejšia.
Je to pomaly lepšie , točenie sa už neobjavilo, ani vracanie, ale neviem, či ide o pankreas, alebo žalúdok. Beriem Nolpazu, nakoľko som pred štyrmi rokmi prekonala zápal žalúdka a mám veľa kyseliny.