8 dôvodov prečo sa oplatí jesť banány

Táto diskusia patrí k článku: 8 dôvodov, prečo sa oplatí jesť banány
8 dôvodov, prečo sa oplatí jesť banány

Banány patria k jedným z najviac konzumovaných ovocí na celom svete. Väčšina ľudí ich obľubuje kvôli ich jedinečnej chuti, no pritom možno ani netušia, aké sú banány pre ich zdravie prínosné. Pozrite sa, čo všetko obsahujú a ako vám môžu pomôcť.

GOING

Ja mám z banánov pálenie žalúdka. Nie sú vhodné ani pre moju krvnú skupinu A. Asi to bude spôsobené aj urýchľovačmi ich dozrievania tesne pred ich expedíciou zo skladov. Robia to plynom v komorách/pivniciach (zmes dusíka 95% a etylénu 5%).Nič normálne/prirodzené.
Nie je to prirodzné dozrievanie, plyn sa podielana na chemických reakciách pri ich dozrievaní banánov.

Banány sa logicky kvôli ich dlhému transportu zrelé nezbierajú.´

simusaaaaas

dalsi...to nepis ani zo srandy..potom mi uz neostava vela času :D tolko co som sa ja najedla bananov ..fúha..

dalsi

Banany, su dobra potravina. Az na to, ze u nas nekupite klasicke banany, ake sa historicky pestovali v Afrike a inde, kde boli typickou obzivou.

U nas kupite len banany s vysokym obsahom cukru, ktore su sladke a nie su vhodne ani pre opice. Ked opice dostanu taketo banany, nechcu uz ine ovocie, lebo im zachuti cukor.

Cukor je zabijak modernej doby. Cukornate banany lepsie chutia, lepsie sa predavaju.

Takze jedine comu prospeje vacsia kombinacia bananov, bude nas zdravotny system, v ktorom sa budete liecit na civilizacne choroby. Cele upchavanie ciev za bananu je vlasnte len to, ze vysoka hladina cukru v krvi vytvara zapalove procesy, ktore zvrasnuju povrch ciev. V tych sa potom usadzuje tuk, kornateju.

Takze banany ano, ale jedine, ak sa odstahujete do Afriky, kde budete mat prirodzene banany, ktore nie su preslachtene na vysoku cukornatost...

321456

Toto ovocie s vyšším obsahom vláknin by mali do svojho jedálneho lístka zakomponovať aj diabetici, keďže im vďaka tomu pomáha udržiavať lepšiu (nižšiu) hladinu glukózy v krvi.

Hmm a ja ich jem práve keď mám cukru málo s dvôvodu ich rýchleho glykemického indexu.Keby že si dám samotný banán povedzme na lačno s gylkémiou 5,6 mmol tak po 15-ich minutách mám asi 18,8 mmol.
Tak milí diabetici "papajte" banány znížia Vám glykémiu ;).

Kýčera

Tak sa to má robiť, ako uviedla Hanka 9, a NIKDY to nerobte ústami ani rukami, mohol by sa tam nachádzať pavúk, kt. by vám spôsobil veľké patálie.

hanka9

Podla patera Ferdu (pater Ferda)banány síce obsahujú niektoré vzácne stopové prvky, ale páter bol presvedčený, že v ich špičkách sa nachádza pleseň, ktorá môže byť jednou z príčin leukémie. Tiez tvrdi, ze banany ucpavaji cevy a tak banany s mierou.

inac zaujimave, ze som sa s rovnakym nazorom stretla uz viackrat

Ked si dam obcas banan, najprv odrezem obe spicky (oba konce banana)asi jeden cm, potom banan spapam.