Ako sa zbaviť strachu?

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť strachu?
mario01471

Ahojte ,vie mi niekto pomôcť ohľadom sociofobie ?
Ked som s rodinou je všetko v pohode ale ked si mám niečo vypýtať v reštauracii alebo vidím veľa neznámich ľudí tak sa celý roztrasiem ,srdce mi ide na plné obrátky a najradšej by som niekde utiekol ... u doktora tiež a ked mi ide merať tlak už sa smejem lebo viem že bude vysoký a potom ma dopuje s liekmi.
A to isté sa mi stava v práci stačí že vedúci prejde okolo mňa a ja sa hned roztrasiem .
V poslednej dobe sa to zhoršuje lebo nemám ako vypnúť moj celý kolobeh je práca,doma pozriem nejaký serial , isť spať ... a ešte robím na zmeny tak mi moc času nezostáva a cez vikend nemám poriadne čo robiť . Sem-tam vybehnem niekde do baru ale vždy si tam pripadám ako 5koleso u voza , z kamarátov sa stali známi a vlastne si už nemáme ani čo povedať a ked vidim na FB kde všade chodia a ja sedím doma vie ma to iba rozčúliť .Chýba mi proste partia a kedže som odmalička hanblivec ťažko si niekoho najdem ...
Potom sa uzatváram do seba hladam na sebe chyby a robím si okolo seba neviditelné steny.

cliatsi

Toje umna aj tym, ze ja som sa rozhodol aj riskovat. Myslim si+ ze zi3vot je o riskovani+ aj ked nie vzdy a za kazdu cenu. Skoda, ze sme sa nestretli. Vysvetlil by som ti to.

Mesačný princ

Nielen človek s SF sa bojí prejaviť to, aký je, v dnešnej dobe je to ako keby si spáchal rovno samovraždu. Nikomu sa nedá veriť a od tých najbližších sa ti vždy dostane to najhoršie...

už len keď sa pozriem na toto fórum, tak mi je z niektorých ľudí zle...tvária sa ako kamaráti, snažíš sa ich spoznať a potom ti pichnú nôž do chrbta...ale to je na dlhú debatu.

V dnešnom svete je na pováženie ukázať svoje pravé ja!

Cliattsi

Chápem, ale som za to, aby ludia o tom hovorili. A tym, ze budeme o tom hovorit, by sa mali zlepsit aj medziludske vztahy medzi nami bojazlivymi a tymi ostatnymi. Mozno slepo verim v to, ze to pojde, ze som aj idealista, ale akosi som dospel k takemu zaveru, ze tym, ze sa otvoris ludom a povies im KTO SI A CO V TEBE JE A PRIZNAS SI AJ SVOJE NEDOSTATKY, A BUDES MAT AJ ODVAHU HOVORIT OTVOTRENE LUDOM O TOM, NEBUDES SA ZA TO HANBIT TO POVEDAT, BY TI MOHLO OTVORIT CESTU K TYMTO LUDOM A K LUDOM VO VSEOBECNOSTI, NEBUDES SA MOZNO TOLKO BAT, PRETOZE CLOVEK SO SOCIALNOU FOBIOU SA BOJI V REALITE PREJAVIT TAKY, AKY JE. A to by som ja chcel zmenit a pomaly to uz aj menim. Myslim si, ze ludia su to v tomto 21 storoci pochopit, aj ked nie vsetci. Ale vychadzam z jedneho predpokladu, ze my ludia vsetci, co sme tu na zemi nemusime proti sebe bojovat, ale mali by sme spolupracovat a navzajom sii pomahat. Ale toto je ovplyvnene aj inymi vplyvmi , ako je genetika, rodicia, spolocnost okolo nas a potreby jednotlivych ludi v tejto spolocnosti.
My tudia so soc. Fobiou urcitym sposobom trpime. Tak dajme tym druhym najavo+ mozno aj kes noe uplbe, ze mame tento problem a mozno nas nejaky clovek uisti a potesi a da nam najvo+ ze nas ma rad a ze sa nemusime tolko bat. Povedal som vo firme+ ze som mal problemy v detstve a ze mam z toho nasledky doteraz. Co som dostal? Mozno ten to pochopenie+ ale aj jablcko od dovtedy neznamej dievciny+ vypocutie si inym clovekom a podobne. A tymto sa jedinec integruje do spolocnosti tym, ze povie ze sa nehanbi za to, kto vlastne je a ludia ho nebudu. robit problemy,ale naopak - podoria ho. Ahojte

Cliattsi

Oprava posledneho prispevku: namiesto slova nahrdelniky malo byt slovo anhedoniu.
Inak vsetci ludia, ktori mate nechut do zivota, prip. Soc. Fobiu sem mozete dat svoj pribeh, pripadne najst nejake rady a skusenosti, pripadne svoje vlastne skusenosti opisat. Dakujem. Zaoberam sa tymito stavmi ako laik.

Cliattsi

Ahoj Maja. Rozmyslam denne nad mnohymi vecami a rozmyslam teraz aj nad tebou a tvojou depresiou. Rozhodol.som sa, ze aj napriek urcitej nechuti do toho zivota a.pisa nia ti predsa len napisem, co ma u teba este.stale zaUjima (mam este stale náhrdelníky ).

Chcem. Sa ta opýtať , ci sa.este stale pokladas za nulu, ako keby si bola nikto. Alebo ci.sa.to uz zlepsilo. Dalej ci sa.stále. este obvinujes za svoje nedostatky a chyby. Ci este stale mas tie automaticke negativne myslienky, ktore su caste pri depresiach, alebo ci sa.to uz zlepsilo.
Len chcem vediet, ci.si.sa.posunula.v.tomto.smere nejako doci inym ludom?predu a ci uzku nechut do zivota a este.stale pocitujes.taku citovu plochist., ako keby si nic necitila.vo mas za sebou nejake.male uspechy.

Dalej ma zaujima, ako je to v.praci. Zvladas to? A co.ANHEDONIA? Mas este.stale.tu emocionalnu plochost, ako keby si nic necitila voci ostatnym ludom? A mas aj taku ako keby obmedzenu mimiku tvare v interakciach s ludmi, ze na nich posobis ako unavena, alebo s nezaujmom?

Inak je to preto tak pisane, lebo to pisem s mobilom. Inu moznost nemam. Ale stale.sa.zaoberam tym, co som s tebou riesil.predtym. SociLna fobia, socialne interakcie, anhedonia - nechut do zivota, depresia a ako si zvysit sebaistotu. Momentalne sa.snazim pri zoznamovani s inymi ludmi zozpravat.hned o niekt. Svojich problemoch, napr. o soc. fobii a hanblivosti a mam pocit, ze mi to.aj trochu pomaha, lebo ludia ma o to lepsie poznaju a na zaklade.poznania ma.lepsie vyhodnotia a na zaklade.toho si.mozme.lepsie rozumiet. Tiez ma.este.stale zaujimaju introverti. Nech sa ti dari. Aj vsetkym ostatnym ludom, ktori maju s tymto problemy. Ahoj

Rescue84

Strach je stav mysle ak se človek boji tak preto že si neuvedomuju sčoho má strach nie preto že by chcel ale preto že si jeho mysel myslí že nedokaže kto ma strach by mal predošetkym povedat si čo jeho ciel cesta života ?