Ako pomôcť synovi pribrať?

Mam 16-rocneho syna, ma 175 cm a iba 52 kg. Sleduju ho na gastroenterologií pre zvýšený bilirubín, ale žiadne lieky neberie, bol aj na ďalších vysetreniach. Veľmi sa snaží pribrať, neustále sa váži, na chrbte sa mu este aj urobili strie. Da sa s tym nieco robit? Ako mu mam pomoct?

Otázka

Ako pomôcť synovi pribrať?

Odpoveď

Gastroenterológ a endokrinológ vás určite informovali o správnej životospráve, stravovaní a stanovili nejaký liečebný postup. Nepíšete, aký je ich diagnostický záver a terapeutický postup. V prípade, že po kontrole vylúčia somatickú príčinu synovej nízkej hmotnosti, bude potrebné obrátiť sa napr.na Centrum psychologických služieb, ktoré je v každom obvode a dohodnúť si niekoľko psychoterapeutických sedení, aby sa preskúmalo, aké psychické (t.j. emočné, vzťahové) problémy môžu byť v pozadí synovej nízkej hmotnosti.

Tiež možno skúsiť liečbu v Pinelovej nemocnici Pezinok, kde majú dlhodobé skúsenosti s liečbou porúch príjmu potravy, urobia kompletné vyšetrenia a bližšie špecifikujú problém a nasadia kauzálnu liečbu. Tel.: 033/6482 180, p. prim.Lajčiaková, volajte ráno medzi 8. a 9. h..