Uz od januara mam problemy pri dychani. dychanie je suche, zastrete, obcas ma drazdi do kasla. kasel je vacsinou suchy, ale obcas sa podari brechavy. Po nom mam pocit bolesti na hrudi, medzi lopatkami. Takisto mavam pocit "cukrika" v hrdle. Tlak na hrudi

Otázka

Uz od januara mam problemy pri dychani. dychanie je suche, zastrete, obcas ma drazdi do kasla. kasel je vacsinou suchy, ale obcas sa podari brechavy. Po nom mam pocit bolesti na hrudi, medzi lopatkami. Takisto mavam pocit "cukrika" v hrdle. Tlak na hrudi mi nedovoluje lezat na bruchu ani chrbate, takisto ma drazdi pri zohnuti. Momentalne chodievam po vysetreniach. Uz som vystriedala 3jo atb, alergologicka mi zatial predpisala Cezeru, Giona Easyhaler, Atrovent, reumatologicka vylucila znovuprepuknutie Stillovej choroby, an plucnom som absolvovala mnozstva merani, ktore vysli na 1. takisto mi robili test na chlamydie, pneum. mykoplazmy-negat. Na krcnom mi diagnostikovali vysusenie trubice, co moze viest ku drazdeniu do kasla. Brala som na to pantenol. Ale uz po 3 tyzdnoch je to rovnake a hrdlo ma drazdi i nadalej. Kupila som si wobenzym. Zatial je vsak moj stav rovnaky.

Odpoveď

K uvedeným vyšetreniam by bolo vhodné pridať ešte gastroenterologické vyšetrenie s cieľom vylúčiť gastroezofageálny reflux, ktorý môže robiť takého príznaky. Viac sa o ňom dočítate v niekotrých predchádzajúcich odpovediach v tejto poradni.