Dobrý deň. Chcel by som Vás poprosiť o radu. Mám 18 rokov a už zhruba pol roka sa liečim na kožnej ambulancii kvôli akné. Liečba začala nasadením roztoku Dalacin T a antibiotikami Azitrox 500 (každé 3 dni 1 tbl. - liečba trvala zhruba 3 mesiace). Po dobra

Otázka

Dobrý deň. Chcel by som Vás poprosiť o radu. Mám 18 rokov a už zhruba pol roka sa liečim na kožnej ambulancii kvôli akné. Liečba začala nasadením roztoku Dalacin T a antibiotikami Azitrox 500 (každé 3 dni 1 tbl. - liečba trvala zhruba 3 mesiace). Po dobratí 1bal. Dalacinu T som začal používať Eclaran 10 (na celú tvár) a Duac Gel (bodovo). Tieto dva gély som používal zhruba 3 mesiace a nastalo skoro úplné vymiznutie akné. Nakoľko sa slnečné žiarenie v týchto mesiacoch zintenzívňuje a vtedy by sa prípravky s benzoylperoxidom nemali používať, kožná lekárka mi predpísala ako udržiavaciu liečbu Skinoren a na podporu imunity Luivac. Lenže ja mám pocit, že sa mi opäť začína stav pleti po Skinorene zhoršovať (začínajú sa mi tvoriť viaceré vyrážky). Mohli by ste mi poradiť nejakú vhodnú a účinnú alternatívu, ktorá mi pomôže? Okrem Skinorenu užívam aj vitam. doplnok Bio-Acno a probiotiká Biopron9. Za Vašu odpoveď ďakujem a želám príjemný zvyšok dňa.

Odpoveď

Mohli by ste používať napr Isotrexin, alebo erytromycínové preparáty a na noc Differine... (Celú odpoveď si môžete prečítať na www.akne.sk)