Pociťovanie krvi v slinách a hliene

Ked som bol pred tromi mesiacmi na rengen hrudnika a mal som mierne dilatovane cesty moze vzniknut po troch mesiacoch neaka choroba pluc alebo nieco podobne.....mam 21 rokov som nefajciar a ani nepijem ked ale iba velmi malo prilezitostne (pripitok). zopakujem moj problem chodiem behavat a stalo sa mi ze som pocitoval pritomnost krvi v slinach pri prehltnuti ale ked som si odplul nic som nenasiel, ale neskor sa mi zacali vytvarat hlieny a ked som tie odplul tak som tam nieco nasiel niesom si isty ci to bolo cervene ale skor do orandzova.....robim elektrikara a pridem do kontaktu s hociakym prachom a najmä z tehlou moze to byt aj s toho? a po druhe tuto soboty som sa zobudil a zopakovalo sa ale s tym rozdielom ze som vyplul zrazenu krv bolo to tmave a cervene s tym ze ked som si vysmrkal nos mal som cervene sople mze to byt aj tymto? ja uz nevem kazdy mi vravi ze som hypochnder a doktor mi povedal ze mam karcinofobiu alebo ako sa povie strach s rakoviny? bol som za mojim obvodnym lekarom ked som mu vysvetlil moj problem tak ten mi pozrel do hrdla a povedal ze mam zväcsene mandle a zacervenany hrtan krv som mal v poriadku chcel som sa spytat o ten rengen ci tam moze vzniknut za tri mesiace neaky pruser a ako dlho trva platnost takeho to rengenu a ci mam sa obavat niecoho zleho ked nefajcim a ani nepijem.

Otázka

Pociťovanie krvi v slinách a hliene

Odpoveď

Na konci zimy a na jar má veľ ľudí problém s nosovou sliznicou - to sa prejaví ani nie tak krvácaním, ale najmä tvorbou (dakedy aj boľavých) krúst v nosovej sliznici.
Okrem toho, ak prichádzate do kontaktu s tehlovým prachom, môžete vykašliavať oranžové hlieny. Pri sekacích/vŕtacích prácach používajte kvalitnú ochrannú masku (napr. v Baumaxe ich majú spústu). Ak ste boli pred tromi mesiacmi na rtg a váš stav sa nijako zásadne nezhoršil, tak je zbytočné ísť na rentgen znovu.