Neviem sa sústrediť, nepočúvam ľudí

Mám 23 rokov a od strednej školy mám poruchy sústredenia a koncentrácie často sa mi stalo že som aj počúval danú látku a potom som sa pristihol ako pozerám von oknom, rovnako keď sa ľudia okolo mňa rozprávajú prípadne rozprávajú priamo so mnou po chvíle stratím niť.

Otázka

Mám 23 rokov a od strednej školy mám poruchy sústredenia a koncentrácie často sa mi stalo že som aj počúval danú látku a potom som sa pristihol ako pozerám von oknom, rovnako keď sa ľudia okolo mňa rozprávajú prípadne rozprávajú priamo so mnou po chvíle stratím niť začnem myslieť na niečo úplne iné a neviem o čom sa rozprávame.

Často počujem úplne niečo iné ako mi ľudia hovoria - na vyšetrení sluchu mi však povedali že sluch mám v poriadku, na prednáškach pociťujem únavu, často na chvíľu zaspím, nedokážem si spájať súvislosti. Chcel by som sa spýtať v čom môže byť chyba?

Odpoveď

Nuž z toho čo som sa z otázky dozvedel mi jednoznačne vychádza, že chyba je v koncentrácii pozornosti, v schopnosti rozdeľovať ju. A podľa celkovej únavy by som predpokladal, že aj v režime dňa. Je to aj logické, že ak je človek unavený, nedokáže robiť veci tak, ako keď unavený nie je.

Takže ak prehodíme poradie problému vyjde nám, že ak ste unavený, nedokážete sa sústrediť. A potom z toho vyplýva, že sa nedokážete sústrediť, pretože ste unavený. Určite by som začal niekde tu. Doprajte si dostatok odpočinku, upravte si svoj denný režim. Dospelý človek by mal spať minimálne 7 – 8 hodín. A k tomu by ste si mohli upraviť celkovú životosprávu malo by vám to priniesť zlepšenie.