Pretrvávajúce bolesti chrbtice

Spravili mi vyšetrenia kardiologické a CT hlavy bolo v poriadku a neskôr mi v nemocnici začali bolesti chrbtice, tak mi spravili ortopedické vyšetrenie.

Otázka

Pred 3 týždňami som bola hospitalizovaná v nemocnici pre časté závraty, búšenie srdca a neznesiteľný tlak v hlave. Spravili mi vyšetrenia kardiologické a CT hlavy bolo v poriadku a neskôr mi v nemocnici začali bolesti chrbtice, tak mi spravili ortopedické vyšetrenie. Doktorka mi napísala Lumbalgia acuta a Kyphoskoliosis thoracalis a povedala mi, že tieto problémy mám z chrbtice a môj obvodný tvrdí, že je to blbosť že to nemôže byť s toho. Aký je váš nazor? Môže to byť s tej chrbtice?

Odpoveď

Bez klinického vyšetrenia a nálezov vyšetrení zobrazovacími technikami nie je možné stanoviť diagnostický záver. Lumbalgia acuta znamená : akútna bolesť v driekovej oblasti a Vami popisované ťažkosti s touto diagnózou nesúvisia. Kyfoskolióza je abnormálne zakrivenie chrbtice do strany a dozadu, môže byť vrodená alebo získaná. Ani pri tejto diagnóze nie sú prítomné príznaky ako tlak v hlave a závraty. Pri veľmi závažnom stupni ochorenia môžu byť prítomné : dýchavičnosť, bolesť nahrudníku, intolerancia záťaže, opuchy dolných končatín. Doporučila by som ešte vyšetrenie špecialistom v odbore neurológia.