Makové mlieko

Chcela by som sa opýtať, ako často sa môže piť makové mlieko. Napr. keď športujem, či si ho môžem stále dávať po športe 3-4 x týždenne?

Otázka

Chcela by som sa opýtať, ako často sa môže piť makové mlieko. Napr. keď športujem, či si ho môžem stále dávať po športe 3-4 x týždenne? Má makové mlieko negatívne účinky kvôli opiátovým latkám, môže jeho dlhodobé používanie viesť k demencii, teda hlúpnutiu? Je vhodné pre deti?

Odpoveď

Makové mlieko je lacný zdroj prírodného vápnika a v tejto podobe nezaťaží trávenie. Oporúča sa k častému pitiu obzvlášť ženám, ktoré čakajú dieťa, potom deťom v raste a všetkým, ktorí sa chcú chrániť pred osteoporózou. Makové mlieko nie je ópiový odvar, v makovom mlieku je 12 krát viac vápniku ako v mlieku kravskom. Je veľmi zásaditý, pomáha nám upraviť pH organizmu. Pri konzumácíi makového mlieka, či makového oleja vám podľa odborníkov nehrozí ani závislosť ani ópiová eufória, pokojne ho pripravujte aj svojím deťom. Dovoľujem si upozorniť, že aj tu platí pravidlo všetko s mierou, ale jeho požitie a pravidelnosť nechávam na Vás, nehrozí Vám spomínaná demencia pri použití makového mlieka 3-4x týždenne.