Problém s holením chĺpkov

Trápi ma jeden veľký problém, ktorý pretrváva už nejaké 4 roky, predtým som s holením nikdy žiadny problém nemala.po akomkoľvek odstránení chĺpkov najmä na nohách sa mi nohy vyhádžu, chĺpky začnú zarastať, pri ich vyberaní z pod kože sa mi samozrejme vytvoria nepekné a nemalé chrasty.

Otázka

Trápi ma jeden veľký problém, ktorý pretrváva už nejaké 4 roky, predtým som s holením nikdy žiadny problém nemala, nosila som kraťase a sukne bez problémov, no také 3 roky dozadu som sukňu a krátke nohavice nemala oblečené ani raz a to z toho dôvodu, že po akomkoľvek odstránení chĺpkov najmä na nohách ( či už klasicky žiletkou, strojčekom, depilácia voskom u kozmetičky alebo rôzne depilačné pásiky, a depilačné krémy ) sa mi nohy vyhádžu, chĺpky začnú zarastať, pri ich vyberaní z pod kože sa mi samozrejme vytvoria nepekné a nemalé chrasty a to ešte nehovorím o tom, že aj po ich celkovom vytrhnutí napr. tou depiláciou voskom mi už o také 3-4 dni začnú rasť nové a po klasickom oholení vydržia nohy "hladké" doslova len pár hodín.

Skúšala som už snáď milión rôznych druhov pien, žiletiek a krémov po holení, olejčekov a všetkého možného, že už som z toho naozaj zúfalá. Veľmi sa za svoje nohy hanbím a nebaví ma chodiť celé leto v dlhých nohaviciach, ešte k tomu keď sa ma každý pýta prečo mám dlhé keď je vonku také teplo, rozmýšľala som aj nad kúpou domáceho IPL prístroja na odstraňovanie, vraj je to dobré a účinné, ale bojím sa, že ako všetko čo som kedy na sebe vyskúšala bolo neúčinné, rovnako dopadne aj toto a investícia do toho nie je najmenšia.

Odpoveď

K zarastaniu chĺpkov dochádza obyčajne z dôvodu šikmého rastu nového chĺpku, ktorý cez zhrubnutú kožu vlasového folikulu nevie preraziť na povrch kože. V prípade, že nemáte alergiu na depilačné krémy,skúste ich použiť, potom 2-3 dni po depilácii si spravte šetrný peeling, napr. mydlom a masážnou rukavicou, po ktorom pokožku ošetríte ľahkým nemastným telovým mliekom. V prípade, že sa budú naďalej zapaľovať chlpky, je potrebné začať používať lokálne krémy, prípadne roztoky s obsahom antibiotika a pri ich zarastaní šetrne každý chlpok uvolniť pinzetou.V prípade, že tieto riešenia nepomáhajú, prichádza do úvahy už len laserová epilácia.