Snívam si svoj svet

Neviem či môj problém pochopíte. Ide o to že ja "snívam" alebo si "predstavujem". Dám si do uší slúchadlá s hudbou a chodím do kola po izbe . Niekedy si vystačím aj s tím chodením.

Otázka

Neviem či môj problém pochopíte. Ide o to že ja "snívam" alebo si "predstavujem". Dám si do uší slúchadlá s hudbou a chodím do kola po izbe . Niekedy si vystačím aj s tím chodením. Vlastne, ja tak aj zaspávam.

Často sa primyslím do môjho obľúbeného seriálu/filmu . Alebo si ho vymyslím. Ale neprimyslím sa ja, ale proste si "vytvorím novú postavu". Za seba si predstavujem: moju smrť, rozhovor s doktorom/ terapeutom/psychiatrom a inými ľuďmi, robenie vecí čo by som nikdy neurobila. Taktiež si predstavujem pobyt v blázinci /nemocnici / prespávačku u kamarátok. Alebo hranie na nástrojoch / spievanie / tancovanie alebo inej aktivity pred ľuďmi. Musím spomenúť že ja na žiadny nástroj neviem hrať, nespievam, neviem tancovať a nič výnimočné robiť. A rozklepem sa pred ľuďmi. Dokonca aj vašu odpoveď som si predstavovala! Je toho veľa. Ja sa aj zasmejem, plačem. Keď sa "tam" niečo udeje. Nálada sa mení hudbou. Ale niekedy sa tak hlboko "zasnívam" že nevnímam ani tú hudbu ani čas. Snívam aj počas vyučovania v škole. Ale keď sa mi niekto prihovorí alebo ma nejako vyruší som naštvaná, až agresívna. Prepadajú ma aj depresie z toho že nemôžem mať "to" čo "tam" mám. Poradíte mi ? Čo to vlastne je ? Niekto mi povedal že je to duševná choroba.

Odpoveď

Žijete akoby v svete svojich predstáv a odtrhnutá od reality. Máte určite bohatú fantáziu a obrazotvornosť. Snívate. Ale popritom zabúdate na reálny, bežný život. To nie je určite dobre. Snívanie alebo ak chcete denné snenie sa čas od času môže objaviť u kohokoľvek. Ale vždy je potrebné vrátiť sa do reality. Neviem o vás nič bližšie, snáď len to, že študujete. A že sa až príliš uzatvárate do svojho sveta. Do samoty. Izolácie. Lebo je to izolácia, keď ste aj medzi ľuďmi len sama so sebou, svojimi myšlienkami, predstavami. Čo sa za tým skrýva? Nechceli by ste si o tom trochu viac porozprávať? Mohli by ste vyhľadať psychológa vo vašom okolí a ďalej sa riadiť jeho pokynmi. Neodkladajte to. Nedovoľte, aby vám život unikal medzi prstami. Svet okolo vás je predsa taký pekný, farebný a rôznorodý. Nebojte sa žiť plnohodnotný život, neuzatvárajte sa do svojho sveta. Ale konkrétnu odpoveď nájdete asi len pri priamej návšteve u psychológa.