Uhorkový šalát s tuniakom

Recept na uhorkový šalát s tuniakom

Suroviny (na 4 porcie):

  • 1 uhorka
  • 1 lyžica Majolenky Hellmann´s
  • 1 lyžica nízkotučného jogurtu
  • 1 lyžica čerstvého kôpru
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z 1 citrónu
  • soľ
  • 400 g tuniaka
  • sezamové semienka
  • 4 lyžice olivového oleja

Príprava:

Uhorku pozdĺžne nakrájame škrabkou na zeleninu na tenké dlhé plátky, dáme do misy, zmiešame s Majonézou Hellmann´s, jogurtom, nasekaným kôprom, lisovaným cesnakom a citrónovou šťavou, zľahka osolíme a necháme odležať.

Tuniaka nakrájame na hrubšie prúžky, osolíme a obalíme v sezamových semienkach. Na panvici rozohrejeme olej a prudko restujeme tuniaka zo všetkých strán (opečieme len povrch prúžkov, vnútri musí zostať mäso neprepečené). Opečené prúžky tuniaka nakrájame na plátky a podávame s uhorkovým šalátom.