Makrela so zemiakovým šalátom

Recept na makrelu so zemiakovým šalátom

Suroviny (na 4 porcie):

  • 800 g mladých zemiakov
  • 4 ks makrely
  • zmes korenia na americké zemiaky (alebo steakové korenie)

### Majonézový dressing - 4 lyžice Majolenky Hellmann´s

  • 1 lyžica Gurmánskej horčice Hellmann´s
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • šťava z jedného citrónu
  • 1 lyžice cukru (krupica)
  • 1 malá cibuľka
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ, drvené korenie
  • pár kvapiek tabasca (nemusí byť)

Príprava:

Majolenku a Gurmánskou horčicu Hellmann´s zmiešame s worcesterovou omáčkou, šťavou z citrónu, cukrom, jemne nasekanou cibuľkou a petržlenom, osolíme, okoreníme a dochutíme tabascom. Očistené zemiaky uvaríme do mäkka, zcedíme, horúce zmiešame s dressingom a necháme odležať. Makrely obalíme v zmesi korenia a grilujeme do mäkka.