Domáci hamburger

Recept na domáci hamburger

Potrebujeme:

  • 400 g mletého bravčového mäsa,
  • 100 g mletého hovädzieho mäsa,
  • 2strúčiky cesnaku,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • majorán,
  • sójovú omáčku,
  • mletú rascu,
  • mletú sladkú papriku,
  • olej

Postup:

V miske zmiešame bravčové a hovädzie mleté mäso. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú sladkú červenúpapriku, mletú rascu, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Zmes necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste.

Mokrými rukami formujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt. Grilujeme asi 8 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 8–10 minút z druhej strany.