Grilované pstruhy s bylinkami

Recept na grilované pstruhy s bylinkami

Potrebujeme:

  • 4 pstruhy (po 400g),
  • soľ,
  • 1 citrón,
  • 4 stonky estragónu,
  • 4 stonky petržlenovej vňate,
  • mleté čierne korenie,
  • 6 bobkových listov,
  • 6 PL oleja,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 KL provensálskych byliniek

Postup:

Ryby opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme zvonku i zvnútra, okoreníme. Citrón umyjeme horúcou vodou, osušíme a pokrájame na kolieska. Petržlenovú vňať a estragón umyjeme a osušíme. Každú rybu naplníme stonkou estragónu a petržlenovej vňate, bobkovým listom a plátkami citróna. Zvyšné bobkové listy na jemno pomrvíme a zmiešame s olejom. Pridáme prelisovaný cesnak a vmiešame provensálske bylinky. Ryby potrieme olejovou marinádou, dáme do grilovacieho košíka alebo položíme priamo na rošt a na každej strane grilujeme 5 až 8 minút.