Plnené ryžové karbonátky

Recept na plnené ryžové karbonátky

Potrebujeme:

  • 200g ryže natural,
  • olej,
  • 30g cibule,
  • 1 vajce,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • majorán,
  • petržlenová vňať,
  • hladká múka,
  • 1 vajce,
  • strúhanka na obalenie.

Plnka:

  • 100g údeného mäsa,
  • trochu sladkej smotany alebo mlieka.

Postup:

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme premytú ryžu natural, opražíme, zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Udusenú ryžu trochu ochladíme, pridáme vajce, majoran, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Polovicu masy dáme na lopár, nožom roztlačíme, natrieme nadrobno posekaným mäskom zmiešaným so smotanou alebo mliekom, na to dáme druhú polku ryže, nožom zarovnáme a pokrájame na štvorce, ktoré obalíme v múke, vajci a strúhanke. V horúcom oleji pečieme do zlatoružova. Na plnenie môžme namiesto mäska použiť napr. huby. Podávame s dusenou zeleninou.