Prekladané baklažány

Recept na prekladané baklažány

Potrebujeme:

  • 2 baklažány,
  • 350g paradajok,
  • 250g bravčového mäsa,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • 40g oleja,
  • 50g cibule,
  • 1 vajce,
  • 1dcl mlieka.

Postup:

Očistené baklažány olúpeme, pokrájame na kolieska hrubé cca 0,5 cm, osolíme, prikryjeme, necháme chvíľu stáť a potom ich čistou servítkou vysušíme. Paradajky pokrájame na kolieska. Bravčové mäso zomelieme, dáme na olej so spenenou pokrájanou cibuľou, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Ohňovzdornú misu vymastíme a vrstvovite ukladáme baklažány, paradajky a mäso. Všetky vrstvy ešte raz zopakujeme. Navrch dáme baklažány, všetko zalejeme posoleným mliekom rozmiešaným s vajcom a v rúre pečieme asi 30-45 min. Namiesto mlieka môžeme použiť smotanu.