Baklažán Imam baildi

Recept na baklažán Imam baildi

Potrebujeme:

  • 1,5 kg svetlých podlhovastých baklažánov,
  • olej na smaženie,
  • 6 zrelých paradajok,
  • pol šálky olivového oleja,
  • 6 strúčikov nadrobno nakrájaného cesnaku,
  • 500g cibule krájanej na plátky,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • nadrobno nakrájaná petržlenová vňať,
  • trochu cukru.

Postup:

Baklažány očistite, umyte a narežte do kríža. Na rozpálenom oleji cele baklažány zľahka osmažte po oboch stranách. V inom hrnci na rozpálenom oleji orestujte cibuľky, pridajte pomleté paradajky, cesnak, vňať, cukor, soľ a korenie a nechajte variť 10 minút. Baklažány naplnte cibuľkovou zmesou. Naplnené baklažány uložte do misky na zapekanie, zalejte zvyšnou zmesou a pridajte trochu vody. Pečte v stredne vyhriatej rúre približne hodinu.

Jedlo podávajte vychladnuté.