Zeleninová polievka alebo čo záhrada dala

Polievka je grunt, môže zahriať, osviežiť a tiež zasýtiť. Polievka sa započítava aj do pitného režimu a zeleninová navyše dodá telu aj potrebné vitamíny. Nemáte záhradu? Nevadí, skočte na trh, hlavne nech je zelenina čerstvá.

Prečo si dať polievku?

Polievka je grunt, môže zahriať, osviežiť a tiež zasýtiť. Polievka sa započítava aj do pitného režimu a zeleninová navyše dodá telu aj potrebné vitamíny. Takže zeleninová polievka môže celkom dobre poslúžiť ako terapia jedlom. Nemáte záhradu? Nevadí, skočte na trh, hlavne nech je zelenina čerstvá.

Čo budeme potrebovať?

  • mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, karfiol, kel, hrášok, paradajka, paprika, zemiaky, cibuľa, pór, cesnak – z každého trošku
  • mletá kapia
  • vňať petržlenu
  • 2 -3 bobuľky čierne korenie
  • malá čili paprička
  • soľ podľa chuti

Postup

Zeleninu a koreniny dáme variť. Mäkkú zeleninu vyberieme. Paradajku, papriku, cibuľu a cesnak ďalej nepoužívame. Zeler, kaleráb, pór, karfiol, kel a zemiaky prepasírujeme a zahustíme nimi polievku. Nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a hrášok necháme v polievke voľne. Čili papričku môžeme a nemusíme dať. Pred servírovaním posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.