Pikantný tanier

Z času načas si môžeme dopriať čili papričky, kurkumu či rozmarín. Hovorí sa, že pikantné jedlá pomáhajú udržať štíhly pás, jasnú myseľ, prispievajú k dobrej nálade a potlačia chuť prejedať sa. To však neznamená, že by sme to mali s pikantnými jedlami preháňať. Všetkého veľa škodí!

Čo budeme potrebovať?

  • 250 g kuracích pŕs (4 menšie porcie)
  • 150 g bravčového mäsa zo stehna
  • 100 g šampiňónov
  • 50 g tvrdého syra
  • 2 PL kečupu
  • viazanička petržlenovej vňate
  • čili papričky
  • mleté čierne korenie
  • soľ podľa chuti

Postup

Kuracie prsia naklepeme, opečieme z obidvoch strán na oleji a vyberieme do zapekacej misy. Bravčové mäso nakrájame na rezance, pridáme 1 PL sójovej omáčky, 1 PL horčice, 1 PL oleja, soľ, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku a ¼ KL čili korenia. Necháme odstáť 2-3 hodiny. Potom mäso opečieme na oleji, pridáme čerstvé, na mesiačiky nakrájané šampiňóny, kečup a podľa chuti môžeme pridať čili papričky. Podlejme vodou, prípadne bielym vínom. Udusenú zmes rozložíme na opečené kuracie prsia, prekryjeme tvrdým syrom a krátko zapečieme, aby sa syr roztopil. Podávame so zeleninou, prípadne s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou alebo s ryžou.