Pohánkové palacinky

Milujete palacinky? Čo tak vyskúšať ich zdravšiu obdobu z pohánkovej múky? Príprava nie je vôbec náročná. Hodia sa na raňajky, ale aj na zahryznutie počas desiatej či olovrantu.
Čo budeme potrebovať?
  • 400 g pohánkovej múky
  • 2 PL cukru
  • 3 vajcia
  • ½ KL soli
  • ½ KL prášku do pečiva
  • podľa potreby voda
  • olej na potretie panvice
  • práškový cukor na posypanie
  • podľa chuti: drobné ovocie, tvaroh, kôra z citróna a za hrsť posekaných orechov

Postup

Múku, cukor, soľ, prášok do pečiva zmiešame, potupne pridávame vajcia a prilievame vodu. Vytvoríme si hustejšie, ale ešte stále tekuté cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať. Panvicu potrieme olejom, nalejeme cesto, ktoré necháme roztiecť po celej panvici a upečieme z obidvoch strán. Posypeme práškovým cukrom. Palacinky môžeme tiež podľa chuti naplniť alebo obložiť. Vhodné je drobné ovocie (maliny, ríbezle černice, brusnice, čučoriedky), palacinku preložíme, posypeme škoricovým cukrom a do stredu každej palacinky dáme 1 PL ochuteného tvarohu (cukor, citrónová kôra, posekané vlašské orechy zdobíme drobným ovocím).