Tvorca projektu, potravinový kritik Patrick Linhart, vychádzal zo základov európskeho systému, ktorý sa už testuje v krajinách EÚ od roku 2014. Ako bude taký nástroj fungovať?
Mediálne známy potravinový kritik Patrick Linhart vykonal celoslovenské testy spišských párkov. Našli sa kozie črevá i mäso, ktoré párky nesmú obsahovať. Výsledky pravdepodobne povedú k pozastaveniu licencie u nasledovných výrobcov.
Naozaj nie sme ochotní zaplatiť za kvalitné potraviny a radšej si kúpime tie lacnejšie, ale plné chemikálii a látok, ktoré tam nemajú čo hľadať? Pozrite sa, aký má na to názor istý slovenský farmár.
Naše supermarkety sú plné lákavo vyzerajúcich pestrofarebných plodín, ktoré už akoby ani nepoznali ročné obdobia. Zvykli sme si na celoročný komfort všetkých plodov ovocia a zeleniny. Považujeme to za prirodzený štandard. Pritom sa málokto pozastavuje nad jeho pozadím. Sú ovocie a zelenina rovnako zdravé počas všetkých ročných období?