Výživa a životospráva

  • Zdravé maškrty, ktorým neodoláte

    Zdravé maškrty, ktorým neodoláte

    Pripravte si domáce pamlsky, z ktorých nepriberiete a budete sa po nich oblizovať.

    Autor: Veronika Staňková
    Zdroj: www.fithall.sk

  • Surová strava by mala byť prvou voľbou

    Surová strava by mala byť prvou voľbou

    Čo sa deje s jedlom keď sa varí? V prvom rade neuveriteľne rozvoniava a jeho tepelnou úpravou sa mení chuť aj jeho konzistencia. no najdôležitejšia je jeho nutričná zmena.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk
    Zdroj: www.vitarian.sk

  • Trikrát STOP týmto potravinám!

    Trikrát STOP týmto potravinám!

    Sú chutné, sú takmer všade a len ťažko sa im odoláva. Biela múka, margarín a umelé sladidlá však patria do skupiny potravín, ktorým by sme sa radšej mali oblúkom vyhnúť. Nenechajte si však zájsť chuť! Existujú totiž zdravé a rovnako chutné alternatívy.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk
    Zdroj: www.vitarian.sk

  • Aby bolo hrubé črevo zdravé

    Aby bolo hrubé črevo zdravé

    To, čo prijímame dnu, odrazí sa aj na samom konci tráviaceho traktu – v hrubom čreve a vo vyprázdňovaní. Problémy s trávením trápia mnohých ľudí. Najľahšou cestou ako im predchádzať je prevencia. K tomu neoddeliteľne patrí úprava stravy.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk

  • Hrozí vám nákaza rakovinou?

    Hrozí vám nákaza rakovinou?

    Rakovina hrubého čreva a konečníka patrí celosvetovo medzi 5 najčastejšie sa vyskytujúcich typov rakoviny. Vzniká aj u pôvodne zdravých ľudí pri dlhodobo rizikovej výžive a životospráve.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk

  • Mení stravovanie náladu?

    Mení stravovanie náladu?

    Konzumácia jedla, z ktorého máme pôžitok, nás môže povzbudiť a vyvolať pocit spokojnosti a oddychu. Naopak, konzumácia obľúbených jedál môže niekedy viesť k negatívnym pocitom, napríklad k pocitu viny a ľútosti.

    Zdroj: The European Food Information Council (EUFIC)

  • Potrebujete sa rýchlo a zdravo najesť? Vieme, čo si pripraviť!

    Potrebujete sa rýchlo a zdravo najesť? Vieme, čo si pripraviť!

    Veľmi často končia všetky diétne pokusy a snahy o zdravšie stravovanie po návrate z práce a pri pohľade do prázdnej chladničky. Po celodennej práci sa určite nevrhnete s radosťou do prípravy zložitého a zdravého menu, ktorého tvorba by trvala prinajmenšom hodinu.

    Autor: Veronika Staňková
    Zdroj: www.fithall.sk

  • Ako zdravo a chutne pripraviť mäso?

    Ako zdravo a chutne pripraviť mäso?

    Mäso dodáva nášmu telu bielkoviny a dokáže zasýtiť na veľmi dlhý čas. Odporúča sa ho konzumovať najmä pri naberaní svalovej hmoty a nemalo by chýbať na stole aspoň 2x do týždňa. Ako ho však správne pripraviť?

    Autor: prevzatý článok

  • Zázračná cvikla

    Zázračná cvikla

    Uzdravujúce účinky červenej repy poznáme už z detstva. Aj vy patríte medzi ľudí čo majú voči nej predsudky? Pozrite si v akej podobe je chutná, ako ju treba pripravovať, a tiež aké zázračné účinky môže mať na telo.

    Autor: RNDr. Andrej Gajdoš, CSc., genetická toxikológia a prevencia rakoviny

  • S prílohou či bez?

    S prílohou či bez?

    Pol ryže, pol hranoliek a ku krémovej polievke chlebík alebo krutónky? Tak na to zabudnite. Pokiaľ nechcete, aby ručička na váhe každým dňom stúpala, rozmýšľajte o tom, čo si ako prílohu k jedlu priložíte.

    Autor: Veronika Staňková
    Zdroj: www.fithall.sk

  • Ako sa orientovať v potravinách- tuky časť III.

    Ako sa orientovať v potravinách- tuky časť III.

    Tukov sa netreba báť. Musíme si len zvoliť tie správne potraviny. Pre život sú veľmi dôležité a nenahraditeľné. Rozpúšťajú sa v nich dôležité vitamíny a funguje vďaka ním mozog. Avšak. . . .

    Autor: doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ

  • Ako sa orientovať v potravinách- cholesterol IV. časť

    Ako sa orientovať v potravinách- cholesterol IV. časť

    Cholesterol sa v zrelom veku stáva strašiakom. Smutné je, že veková hranica ľudí, ktorí majú zvýšený zlý cholesterol neustále klesá. Nie je výnimkou, že zlé výsledky majú už deti, alebo mladí ľudia. Ktorý cholesterol nám škodí a kde sa nachádza?

    Autor: doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ

  • Ako sa orientovať v potravinách- sacharidy II. časť

    Ako sa orientovať v potravinách- sacharidy II. časť

    Ak máte zmätok v tom, ktoré cukry sú dobré a ktoré naopak škodia, nezúfajte Prinášame vám pokračovanie článku, v ktorom nájdete odpovede na všetky svoje otázky, vďaka doktorke Rimárovej.

    Autor: doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ

  • SUPERPOTRAVINY, ktoré možno nepoznáte

    SUPERPOTRAVINY, ktoré možno nepoznáte

    Quinoa, noni, chia. Zoznámte sa s novodobými SUPERPOTRAVINAMI a zaraďte ich do svojho jedálnička. Budete prekvapení z ich blahodarných účinkov s komplexnými živinami.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk

  • Top 10 potravín na detoxikáciu pleti!

    Top 10 potravín na detoxikáciu pleti!

    Je dokázané, že strava má obrovský vplyv na stav nášho tela. Správne zvolené jedlo nám môže dopomôcť k zdravým nechtom, vlasom a pleti. Pozrite sa, ktoré potraviny Vám pomôžu k vysnívanej a krásnej pokožke.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk
    Zdroj: www.detoxdietinformation.com

  • Ako správne odšťavovať?

    Ako správne odšťavovať?

    Rozmýšľate, že si zadovážite odšťavovač alebo či sú kupované džúsy zdravé? Prečítajte si ako čo najlepšie spracovať ovocie a jeho šťavu, aby v ňom zostali zachované všetky dôležité živiny a vitamíny.

    Autor: RNDr. Andrej Gajdoš, CSc., genetická toxikológia a prevencia rakoviny

  • 9 super korenín, ktoré vám pomôžu pri detoxikácii

    9 super korenín, ktoré vám pomôžu pri detoxikácii

    Po umelých dochucovadlách siahame najmä vtedy, keď chceme jedlám dodať ten správny šmrnc.Chyba! Bylinky a koreniny majú oveľa zdravšie využitie a pokiaľ siahnete po tých správnych druhoch, môžu byť vzpruhou pre telo i myseľ.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk
    Zdroj: www.bembu.com

  • Sú tuky skutočným strašiakom pre cholesterol?

    Sú tuky skutočným strašiakom pre cholesterol?

    Vysoký cholesterol je závažným problémom, ohrozujúcim zdravie svetovej populácie. Paradoxom je, že tento tichý zabijak sa spája s obezitou, no nie je výnimkou, že ním trpia aj ľudia, ktorí nadváhu rozhodne nemajú.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk

  • Echinacea

    Echinacea

    Piť v zime čaj je jednou z prospešných zdravotných výhod. No tradičný čaj s echinaceou nie je natoľko liečivý, ako echinacea tinktúra v horúcej vode. Prečo je to tak? Pretože alkohol robí lepšiu prácu pri zachovaní výhod tejto zdravej rastlinky.

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk

  • Aký je rozdiel medzi šťavami?

    Aký je rozdiel medzi šťavami?

    Už v tridsiatych rokoch 20. storočia doktor Norman Walker objavil a prvý upozornil širokú verejnosť na terapeutickú hodnotu štiav z ovocia a zo zeleniny. Od tohto času experti výživy zistili, že čerstvo vytlačené šťavy upevňujú imunitný systém ...

    Autor: Redakcia ZDRAVIE.sk
    Zdroj: SITA

Článok dňa

Inzercia

Hotel Partizán**** – Tále, Nízke Tatry

Hotel Partizán**** – Tále, Nízke Tatry

Spoznajte krásy nízkotatranskej prírody v Hoteli Partizán**** na južnej strane Chopku.

Dovolenka na Slovensku alebo pri mori?

Dovolenka na Slovensku alebo pri mori?

Vyberte si dovolenku s poriadnou zľavou! Zľavy až do 90% so 100% Garanciou spokojnosti.

Chiropraxia-Akupunktúra

Chiropraxia-Akupunktúra

Alternatívne riešenie bolestí chrbtice a kĺbov. Seknutie- protrúzia- hernia- koxartróza+ migréna+ orgány...Úspešnosť viac ako 90%.

Využi 5% zľavu na ZELENÚ KÁVU

Využi 5% zľavu na ZELENÚ KÁVU

Vytlač si Wallet kupón a udrž si svoju líniu s jednou kapsulou denne.

^ Späť na vrch