Dodržiavate na Veľký piatok prísny pôst alebo si len chcete upokojiť žalúdok pred nastávajúcim hodovaním? Potom stavte na túto zdravú a chutnú hráškovú polievku s feniklom. Pripravenú ju máte raz-dva.
Hrozno je vynikajúce, zdravé a navyše aj veľmi tvárne ovocie. Cez leto určite oceníte aj tento recept na svieži šalát podľa slovenského šéfkuchára.
Hrozno má nízky obsah kalórií, je sladké, plné vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Telu dodáva poriadnu dávku antioxidantov. Vyskúšajte si z neho pripraviť koláč podľa slovenského šéfkuchára.
Hlávkový šalát je skvelou voľbou ku jedlu pre jeho vysoký obsah vitamínov a zároveň nízkemu počtu kalórii. A vôbec nejde o nudnú zeleninu pre diétujúcich alebo vhodnú len ako "obloha" jedál. Možno budete prekvapení, ako chutne a pestro sa dá pripraviť podľa známeho slovenského šéfkuchára.
Tekvica hokkaido sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Či už na sladko ako koláč alebo na slano. Toto je jedna z príprav na slano, keď sme skombinovali tekvicu, avokádo, vajíčka a vzniklo z toho chutné, jednoduché a zdravé jedlo.
Omáčky sú významným prvkom nielen vo francúzskej kuchyni, ibaže v tej francúzskej sú základom väčšiny ich jedál. Omáčky: biele, hnedé, žĺtkovo-maslové, žĺtkovo-olejové, olejovo-vínové (octové) či paradajkové...
Mnohí poznajú rizoto v kombinácii zeleniny a mäsa. Napadlo vás ale niekedy zameniť mäso za rybu? Tento recept je možno trošku netradičný v tom, že ryba, v našom prípade losos alebo pstruh lososovitý, sa varí vo vode.
Hrášok – maličké zelené guľôčky podporujú telo i dušu. Hrášok je najbohatším zdrojom vitamínu B1, ktorý priaznivo pôsobí na nervovú sústavu. Okrem toho udržuje optimálnu hladinu cukru v krvi, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a eliminuje riziko ochorenia srdca.
Máte radi zemiaky na rôzne spôsoby? Ak chcete ozvláštniť klasickú zemiakovú kašu, skúste tento fantastický recept. Trochu fazule, tvarohu, kyslej kapusty a hneď máte inú chuť jedla.
Hrášok - malé zelené guľôčky obsahujú vitamín A, vitamíny skupiny B (B1,B2,B3, B6, B9), ktoré sú dôležité pre naše mentálne zdravie a pevné nervy. Cenný je i obsah vitamínu C, E a K. Z minerálnych látok sú zastúpené draslík, fosfor, horčík, mangán, sodík, vápnik, zinok i železo.
Hoci je hliva ustricová cudzopasník, ktorý rastie na kmeňoch stromov, radi jej to prepáčime. Stromy jej totiž poskytujú dôležité živiny, a ona ich potom zase poskytuje nám.
Slávnostný vianočný jedálny lístok v niektorých lokalitách Slovenska tvorí okrem kapustnice aj šošovicová polievka. V každej rodine je zrejme trochu iná, ale určite vždy dobrá, veď je vianočná! Inšpirujte sa a pripravte si tieto Vianoce trochu iné menu.
Hovorí sa „nemiešaj hrušky s jablkami“. Ak však ide o chutný závin, prečo nie? Hrušky a jablká patria neodmysliteľne k jeseni. V kuchyni ich môžeme využiť na sladko i na slano. Výborné sú koláče, žemľovka, jablká v župane, chutné sú aj v zeleninových šalátoch. Výborne obohatia napríklad aj chuť kuracieho mäsa alebo kačice.
Hubári – šťastní to ľudia, ktorí sa vydajú na prechádzku do lesa. Spoja príjemné s užitočným. Väčšina húb obsahuje liečivé látky, ktoré podporujú imunitu. No okrem toho si z nich môžeme pripraviť napríklad aj túto aj dobrôtku.
Recept na hrušky s tvarohom
Recept na hrušky s červeným vínom
Recept na hummus (cícerovú pomazánku)