Radi by ste si na grilovačke pochutnali na niečom inom ako mäse? Čo tak využiť zeleninu, bylinky a korenie? Vyskúšajte napríklad nakladané cukety s opečenou cesnakovou bagetkou.
Pečené jablká – zabudnuté jesenné dobroty. Možno sa vám hodí typický nórsky recept ako malé a pomerne rýchle občerstvenie. Pečené jablko si vás získa!
Určite to dôverne poznáte. Keď vás prepadne hlad, ste schopní zjesť všetko, čo vám vlezie do cesty. A často nejde o nič zdravé. Ak si dáte chvíľu prácu s prípravou domácich zdravých tyčiniek, budete vedieť, čo do seba dávate. Môžete mať jeden kúsok vždy po ruke a hlad vás už nedobehne.
Kto by si nedal rád pizzu – typické talianske jedlo, ktoré si našlo miesto aj v našich stravovacích návykoch. Pôvodne to bol pokrm roľníkov z oblasti Kampánie pri Neapole. Prvá pizza bola vyrábaná v národných farbách – paradajky, mozerella a bazalka.
Patríte k ľuďom, ktorí majú problém so zvýšeným cholesterolom? Potom by mala byť vaša strava špeciálne upravená. Vhodná je pre vás určite aj táto lahodná nátierka z makrely.
Mrvenička sa s obľubou používa na ovocné koláče. Ale mrvenička ako koláč? Skúste ho a dostanete koláčik s výbornou chrumkavou kôrkou. A chutí rovnako dobre na sladko i na slano.
Celkom zaujímavú chuť si vytvoríme zo špaldovej múky, varených zemiakov a špenátu. Hotové šúľance ochutíme tvarohom rozmiešaným s jogurtom a posypeme posekaným kôprom.
Recept na netradičný špíz