vysoky krvny tlak a strava, poradte....

mira

Zufala, zmeň prístup k sebe a chorobe. Bohužiaľ si si chorobu spôsobila sama, ak u sama i prekonáš. Ak prestaneš vnášať do tela tuky a hlieny, ktoré ti upchávajú a zalepujú cievy. A dávaj si pozor na rafinované cukry. Sú nielen potravou pre baktérie a vírusy, ale i prekyseľujú a zvyšujú tlak.
Živočíšne a stužené tuky nahraď trochou panenského oleja a semienok. Určitý prechodný čas by ti prospelo vyradiť tuky celkom.

RNG

aby som nezabudol na najdolezitejsie, ked mas zle stiepenie lipidov(tukov) znamena ze mas malo enzymu lipazy, ten sa da dodat v enzymatickych zmesiach.
Pri vysokom cholesterole a problemu s lipidmi mas iste zanesene poriadne cievy. Odporucam brat aspon 2x do ryzdna plnu lyzicu lecitinu(cistewho, praskoveho ) a na znizenie cholesterolum brat 20-40 mg policosanolu. Samozrejme aj vitamin B-6, B-12 a kyselinu listovu proti homocysteinu, ktory zdrsnuje steny ciev a tym umoznuje tukom a tukovobielkovinnym latkam(cholesterolom=lipoproteinom) usadit sa na stenach ciev.

RNG

zufala, radim ti brat nieco antiviralne,, lebo zapaly nervov su obvykle nasledky vyrusov, najcastejsie herpes typu.
Naviac musis mat poriadne zanesene telo, takze by si sa mala intenzivne enzymaticky cistit. Aj zapal stitnej zlazy(hashimoto) je vlastne priznak zamorenia tela a nizkej cinnosti stitnej zlazy(hypothyreotida)

Na povzbudenie cinnosti stitnej zlazy a tiez na vytvorenie extra enzymov v tele potrebujes si dodat extra jod do tela.
Takze 10 kvapiek jodovej tinktury na spodok brucha alebo pod pazou raz az 2 krat tyzdenne.

zufala

ahojte, prosim o radu, mam hypertenziu 3st, vysoke riziko, zle stiepenie lipidov, demiolizacne loziska v mozgu, cholesterol 8, adenom st.z.
lazy a hashimotovu tyreoitidu, uzivam lieky uz 10 rokov ,15 denne, stav sa nezlepsuje, tlak mi vyskakuje na 250/120,som na are viac ako doma....mozete mi niekto poradit CO DALEJ,

RNG

Hovorime o potravinovych doplnkoch.
vysvetlim tri to takto:
ked mas smad a napijes sa vody prejde ti. Ale je to naveky? Nie, vsakze.
Policosanol poznas na krvi po 2-3 tyzdnoch a ucinok trva este niekolko tyzdnov aj po skonceni brania, ale nie na veky.
Hawthorne(hloh) ma ucinok asi 6 hopdin, pri dlhodobom brani sa situacia trochu zlepsi, lebo zily postupne su memej a menej "tvrde" a tiez antioxidacna cinnost hlohu ich spruzni a snad aj rozsiri celkove.
Lecitin cisti zily od tukov. Tie sa zanasaju dlhe roky, takze postupne ocistenie zlepsi cirkulaciu-to snad trva najdlhsie.
Gymnena sylvestris a alfa lipoicka kyselina(univerzalny antioxidant) sposobuju regeneraciu pankreasu a to je snad najpermanentnejsia zmena, ak o permanentnosti vobec mozno hovorit.

vevericka

RNG, mna by este zaujimalo to čo som sa pytala ze za kolko po uzivani tych doplnkov sa ten tlak upravi?A ci po ich vysadeni sa tlak znovu nevrati na povodnu zvysenu uroven?A ten hloh, nemozem akosi najst medzi tvojimi doplnkami..neviem mozno som sa zle pozrela?

RNG

Ja radim len potravinove doplnky a tie mozno kombinovat prakticky bez obmedzenia.
Este raz Hawthorne(hloh) je na znizenoie tlaku
Policosanol zvysuje HDL a znizuje triglyceridy v krvi.
Chrom tiez znizuje cukor v krvi., gymnena sylvestris podporuje vytvaranie inzulinu a regeneruje cinnost pankreasu, kde pomaha aj alfa lipoicka kyselina.

vevericka

Dakujem vsetkym za rady..Este mam par otazociek na vas co ste prispeli radami-RNG a ostatni_mozu sa tie pripravky navzajom konbinovat?Ako dlho ich treba uzivat aby sa tlak znizil?A ked sa znizi a potom sa vysadia tieto pripravky, "neskoci"tlak naspat a nezvysi sa opatovne?Kupila som priatelovi tie cesnakove tabletky..ale nerobia mu dobre..je mu po nich zle na zaludok..Ma s tym niekto nejake skusenosti?Existuje nejaky iny pripravok s cesnekom okrem toboliek?
RNG, tie ostatne pripravky, ktore si mi napisal-chrom, gylvestris a kyselinu-to si myslel na znizenie tlaku ci na zvysenie HDL?
Dakujem vam vsetkym.

mira

Príčinou vysokého tlaku u priateľa je buď zúžený priesvit ciev alebo zvýšené množstvo krvi v obehu alebo kombinácie.
Cievy sú zúžené po tom, ako sa na ich steny nalepovali lepkavé hlieny a tuhé tuky / z hlavne živočíšnej potravy alebo rastlinné stužené priemyselne/ a následne zatvrdli pôsobením soli.
Druhá príčina je zo sladkostí a ovocia, veľa tekutín a aromatických a povzbudzujúcich látok.
Tuky je dobré načas vynechať a potom prejsť na umiernené množstvo panenských olejov. A zaradiť zeleninu, je nespočet možností vytvoriť takto chutné a lákavé jedlá s kobináciou strukovín, obilnín a prírodných doplnkov.