Laryngitida-akutny zapal hlasiviek

Príspevok v téme: Laryngitida-akutny zapal hlasiviek
janinka

Ma niekto z vas skusenosti s Laryngitidou?moj rocny syncek ju dostal v novembri a teraz sa to znova vratilo.Bojujeme s tym uz doma,lebo vtedy bol hospitalizovany v nemocnici,pre nepriechodnost vzduchu,nemohol sa nadychnut a cely bol neskutocne zahlieneny.Uz vieme, ze treba mat po ruke calcium chloratum,dithiaden a olejovy obklad na krk.Dolezite je aj aj mat vlhko v izbe.JE to neskutone zla choroba,s ktorou je tazko bojovat.Nie je na nu ziadna prevencia.Ak niekto mate skusenosti s tym,poradte ako s nou bojovat.dakujem.

Milaidy

Ahojte vsetci,ktory mate take problemy z larinktitidou.Moj syn ju mal do 8 rokov a tiez sme mali,tie iste problemy.Nevedel spat ,dusil sa ,hlienovity kasel a nevedel dychat.V prvom rade sa musite ukludnit vy ako rodic,a dieta hned vziat k oknu na cerstvy vzduch a ukludnovat ho.Najlepsie pomaha rektodel cipok a vlhko v izbe.Vyvysene vankuse,a vzduch.Olejovy zabal nejak nepomahal ale chlieb s maslom ano ,aj ked dieta nema chut do jedla snazit sa mu davat co najviac nieco masne a hlavne kuracia polievocka zabera.

RNG

Aby som nezabudol casto je nakaza schovana v prinosnych dutinach, kde sa da adresovat jedine antimikrobialnymi kvapkami, oralne brane atb na to nestacia.
Zapaly sa daju potlacit(nie vyliecit, pozor) protizapalovymi, ako napr curcumin, boswelin GLA, dumbier a rozne cistiace enzymi.

RNG

ATB su ucinne len na bakterie, ale zapal moze byt sposobeny aj inymi nakazami, fungalnymi, viralnymi ,mykoplazmickymi.
A moze to byt len vzdusna alergia.

Na fungalne je najlepsi carvacrol( nachadza sa v oreganovom oleji) a roztok GSE
Na viralne si terba zvysit viralnu imunitu, co tu bolo spomenute uz vo viacerych temach, od herpes az po hpv.

Na mykoplazny su ucinne extrakt z olivovych listov alebo Samento/prima una de gato, velmi specialny vytazok z uncarie tometosy

Vzdusnwe alergie su z roznych zamoreni vZduchu, vcitane plesnovych sporov, pelu, ozonu,rozneho smogu a podobne. Casto na to pomoze quercitin(3x500 mg), boswelin,tiez vitamin C vo vacsich davkach spolu s enzymami, najma bromelainom a serrapeptazou v dostatocnych davkach.

aaandy

Ja by som to riešila inak,prírodnými produktami.Môj synovec mal s tým problémy skoro stále teraz nieje chorý skoro vôbec začala mu sestra dávať hubu reishi podporuje imunitný systém prečisťuje organizmus a je to naozaj super huba.napíš mi andreafuleova@azet.sk

včelkačo mam

ja už bojujem s hlasivkamy 4 mesiac brala som asi 3x antibiotiku ale stale nič stahlo sa to na priedušky začalo sa my zle dychat...ako keby som chytala asmu..chodim po lekaroch...skušam všetko možne..ale stale rovnako..mal niekto takyto problem?

stanley

Milá Iris!

Laringitida nie je prenosná choroba, preto od detí ju nemôžeš dostať. Na túto nepríjemnú chorobu je najhorší suchý vzduch a prašné prostredie a veľmi to zhoršuje alergia. Dobre pomáha popíjať po hltoch Vincentku, aj ňou kloktať. )Dalej je dobrým pomocníkom popíjať čaj zo Slezu nebadavého alebo maurského(studený macerát-nechať v studenej vode lúhovač 12 hod. a potom mierne zohliať a scediť)

Veša zdravia praje Stanley

RNG

Na rozpustenie hlienov je NAC(acc) a oreganovy olej, ktory zaroven potlaci infekcie, ktore vedu telo k vytvaraniu extra hlienov.
Tak isto pomaha aj GSE(tj potlaca infekcie velmi ucinne)ale neodhlienuje.

Ivka 1

Na rozpúšťanie hlienov sú veľmi dobré cesnakové tablety s tymiánom v kombinácií s Aloe Vera gélom,ktorý podporuje imunitu.
Cesnak kuchynský . obsahuje vitamíny A,B1,B2,PP,C,D, minerálne látky (železo, draslík, vápnik, jód, fosfor, síru, sodík) aminokyseliny, enzýmy, pektíny, látky podobné pohlavným hormónom, glukokiníny (látky, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cukru u diabetikov), vzácny stopový prvok germánium (nachádza sa v žen-šeni a aloe. Moderné poznatky poukazujú na úlohu germánia pripodpore imunitného systému. Podieľa sa tiež na prevencii osteoporózy a nádorových ochorení- ako antioxidant )
Účinky: - silné antibakteriálne a antimykotické (proti pôvodcom infekčných ochorení- napr. Staphylococus, Salmonella, Shigella, Streptococus, Mycobacterium tuberculosis, Candida albicans a iné) Sú to veľmi priaznivé výsledky v čase, keď stúpa množstvo alergických reakcií na bežne používané antibiotiká.
Protizápalové účinky
Tráviace orgány- brzdí nadmerné hnilobné a kvasné procesy, normalizuje črevnú mikroflóru, ničí choroboplodné baktérie a plesne, pomáha vypudzovať parazity, uľavuje pri bolestiach brucha spojených s nafukovaním a plynatosťou. Podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov a tvorbu a vylučovanie žlče.
Pomáha znižovať hladinu cholesterolu a zvyšuje jeho vylučovanie žlčou, spôsobuje tiež zrýchlenie odtoku žlče, a tým pôsobí preventívne proti žlčovým kameňom.
Vplyv na črevnú peristaltiku závisí od koncentrácií cesnaku (nižšie dávky zosilňujú tonus črevnej steny a vyprázdňovanie urýchľujú, vysoké dávky ju brzdia a sú teda vhodné pri hnačkách).
Pozitívne tiež pôsobí na srdcovo-cievny systém (rozširuje cievy, znižuje krvný tlak a podporuje krvný obeh, znižuje hladinu LDL cholesterolu a zvyšuje HDL, zabraňuje vzniku aterosklerózy, pomáha pri srdcových arytmiách).
Antioxidačné – (obsahuje antioxidačný prvok selén) V poslednej dobe pribúdajú práce, ktoré dokazujú priaznivý vplyv cesnaku v prevencii rakoviny.
Cesnak je tiež významné tonikum a geriatrikum vhodné na celkové posilnenie a povzbudenie organizmu.
U diabetikov znižuje hladinu glukózy v krvi a zvyšuje vylučovanie inzulínu.

mirius

Ahojte, mame v domacnosti pacienta po mozgovej mrtvici. co nas ale trapi je dusenie, ma zanesene dychacie cesty a niekolko krat sa nam takmer udusil pri jedle. je to naozaj extrem, ze sa obavame o jeho zivot. ak mate prosim nejake informacie, ako sa da toto liecit (aj cez sukromny lekar) alebo dake ine informacie, ako pomoct, budeme velmi velmi vdacni, nakolko statne zdravotnictvo v tomto velke pokroky neurobilo za rok a ked clovek zial nema kontakty, tak si proste nepomoze.
dakujem