Biele vyrážky u partnera

pepi

zdravim, ja to tiez mam ale skor by som povedal ze sa to nachadza na predkozke a tiez mi to nieje velmi prijemne a mam to od detstva...vyzera to ako podkozny tuk alebo co? niekde som cital ze su to zlazy ktore napomahaju masteniu koze...je to pravda?

yossarian

Zda sa, ze si si asi neprestudovala tie stranky na ktore som ti poskytol linky, pretoze podla toho co pises ide naozaj pravdepodobne o Pearly Penile Papules. Ak je to tak, opat zdoraznujem, ze to NIE je choroba. Je to nieco, co ma na penise vo vacsej ci mensej miere mozno az 40% muzov. Tak ako ma niekto napr. mastnejsiu plet alebo vacsi pocet materskych znamienok na kozi, tak ma niekto na penise PPP. Ak sa mu tam tie "vyrazky" neobjavili nahle, ale ma ich tam od detstva alebo od puberty, ak sa ich pocet nezvacsuje, nie su bolestive ani nekrvacaju a nemokvaju a su usporiadane v pravidelnych radoch (prstencoch), tak sa nemusis znepokojovat.
Na jednej strane ta chapem, ze si znepokojena, pretoze si take nieco este nikdy nevidela a mozno si o tom ani nepocula. Na druhej strane by si si mala uvedomit, ze je to nieco, za co on absolutne nemoze a nemoze to ani nijako ovplyvnit. Z fyziologickeho hladiska by to nijako nepriaznivo nemalo ovplyvnit vas sexualny zivot.
A hlavne ho nestresuj! Najlepsie by bolo, keby ste si obaja sadli k internetu a prestudovali zopar odbornych stranok na tuto temu, pozreli si obrazky a porovnali to s jeho pripadom.

www.google.sk

Ak si ani potom nebudete isti, doporucujem navstivit nejakeho skuseneho urologa alebo najlepsie dermatovenerologa.
PPP je mozne povazovat za miernu kozmeticku vadu a NEDAJU sa liecit,
pretoze to NIE je choroba. Daju sa jedine odstranit pomerne drastickymi metodami napr. kryoterapiou (vymrazenim), poleptanim alebo vypalenim CO2 laserom. Pri kazdej z uvedenych metod hrozi vznik bolestivych jazviciek a znizenie citlivosti penisu. Neviem, na com je postaveny vas vztah, ale dufam a tipujem, ze ho mas rada. Ak ho mas skutocne rada, tak by si ho mala mat rada takeho aky je, aj s jeho drobnymi "kozmetickymi" vadami. Keby mal napr. po tele velke velke mnozstvo materskych znamienok, nutila by si ho, aby si ich nechal odstranit? Ako by sa tebe pacilo, keby ti povedal, ze tvoje male pysky ohanbia su o 3 mm vacsie nez je bezny priemer a preto si ich musis nechat zmensit?
Dufam, ze som vam obom pomohol.

sima002

tie vyrážky tvotili dookola taký prstenec. vôbec z toho nemám dobrý pocit. sme o tom už aj hovorili, ale on to vôbec nechce riešiť. pre mňa to normálne nie je, neviem ako ho mám donútiť to riešiť.

yossarian

Z tvojho popisu nie je jasne, ak presne tie vyrazky vyzeraju. Mozno sa jedna o bezny, normalny a neskodny jav, ktory sa nazyva Pearly Penile Papules. Skus si pozriet starsie prispevky na tuto temu alebo pohladat nejake odborne stranky.

www.zdravie.sk

www.zdravie.sk

en.wikipedia.org

dermatlas.med.jhmi.edu