Zvýšené CA 125 a gyn.prehliadka

Príspevok v téme: Zvýšené CA 125 a gyn.prehliadka
mia

Uz dlhšie mam zvýšený onkomarker CA 125, má byť do 35, mne to skáče, mala som nad 90, potom 70, 56...
Mam v lek.karte doporučené pravidelne sledovať jeho stav, čo ma však prekvapilo, zistila som na nete, že sa to nemusí týkať len rakoviny vaječníkov ale aj prsníkov alebo pankreasu. Na poslednej gyn.prehliadke- môjmu gynekologovi som stav oznámila- predtym som bola na laparoskopii a nič nezistili, mi urobil ster a krvné testy, ale ako na správnej gyn.prehliadke mi vôbec neurobil kontrolu prsníkov. Teraz ma to tak trocha straší, lebo jeho ani velmi netrápilo.

lenočka

Od januára 2008 zrušili možnost bez príčiny sledovať CA 125, robí sa len vtedy, ak ti lekár na sono pri gyn.prehliadke niečo najde, inak to poistovna neprepláca. Vraj uz to CA 125 maju ženy zvýšené bez príčiny, tak to prestali sledovat, poistovne za to pýtali nehorázne prachy. Takže ja sa vlastne uz ani nestresujem.

silviia

ca 125 sa tyka kadecoho, aj hrubeho creva,... ale ziadaj nech ti urobia vsetkych 5 onkomarkerov kde su aj specificky na prsniky crevo pankreas atd. inak na prsia mas narok raz rocne sono a ak chces vediet pankreas,tak sa vyziadaj od obvodaka tiez na sono. crevo asi len kolonoskopicky...

alia

Ja mam zvysenu CA 125 uz 3 roky.Hodnoty od 45 do 70.Gynekologicky som uplne zdrava, nikdy som nemala ziaden problem.Bola som na laparoskopii a tam mi zistili len rozsiahle zrasty,ktore mi na 80% odstranili.Onko markery si sledujem kazde 4-6 mesiac.Na odber nechod pri menzese,vtedy je Ca 125 vraj vyssia.Gynekolog mi povedal ,ze asi 2% zien ma CA 125 stabilne mierne zvysenu.MOj gynekolog mi na rocnej prev.prehliadky ,vzdy skontroluje prsniky.