Týchto jesenných pochúťok sa nebudete vedieť nabažiť

Jeseň so sebou neprináša len chladné počasie, ale aj mnoho dozrievajúcich plodín, z ktorých možno doma urobiť chutné pochúťky. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami, vďaka ktorým si pripravíte lahodné jedlá.

Jesenné pochúťky Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Pečené jablkové čipsy

Ingrediencie:

Postup: ako prvý krok predhrejte rúru na 250°C. Následne nakrájajte jablká na veľmi tenké plátky a povyberajte všetky semienka zvnútra. Jednu stranu jablkových plátkov posypte škoricou a naukladajte na plech. Nechajte piecť po dobu 1 hodiny. Vyberte plech a otočte plátky jablka. Aj túto druhú stranu plátkov posypte škoricou a opäť vložte do trúby na 1 hodinu. Po uplynutí času vypnite rúru na pečenie, no plechy s jablkami v nej ešte 30 minút, aby sa zabránilo zvlhnutiu jablkových plátkov.

Sušené jablká Zdroj foto: Youtube.com


Prečítajte si aj:

Ako jablká prispievajú k nášmu zdraviu?

2. Jednoduchá tekvicová omáčka

Ingrediencie:

  • 1 šálka vanilkového gréckeho jogurtu
  • ½ šálky tekvicového pyré
  • 2-3 lyžice javorového sirupu
  • ½ lyžice korenia (určeného pre tekvicový koláč)

Postup: v stredne veľkej mise zmiešame dokopy jogurt, tekvicové pyré, javorový sirup a korenie. Poriadne premiešame a podávame s jablkami či iným sladkým múčnikom.

Tekvicová omáčka Zdroj foto: Youtube.com

3. Hruškový šalát

Ingrediencie:

  • ½ šálky orechov
  • 1-2 lyžice masla
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 veľká hruška nakrájaná na tenké plátky
  • ½ šálky sušených brusníc
  • ½ šálky strúhaného kozieho syra
  • 6 šálok rukoly

Ingrediencie na dresing:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice octu balsamico
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 1 lyžica horčice
  • soľ a korenie

Postup: v panvici na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme hnedý cukor a miešame, dokiaľ sa nerozpustí. Následne vložíme do panvice orechy a poriadne ich vyvaľkáme v rozpustenom masle a cukre. Potom ich z panvice vyložíme von na nejaký plech, aby uschli. Následne zmiešame dokopy všetky ingrediencie na dresing. Do veľkej misy nasypeme rukolu, pridáme do nej nakrájané plátky hrušky, na vrch nasypeme orechy a sušené brusnice, celé to polejeme pripraveným dresingom a nakoniec pridáme už len trochu nastrúhaného syru.

Hruškový šalát Zdroj foto: Youtube.com


Nezabudnite si prečítať aj:

Jablká ako symbol večného zdravia