Triky pre dokonalý mejkap

Každá žena bez ohľadu na vek túži mať bezchybnú pleť. Ak ste do vienka takú nedostali, teraz máte možnosť poznať pár trikov a pravidiel. Make up má za úlohu dodať pleti bezchybný vzhľad.

Mejkap Zdroj foto: Shutterstock.com

V predajniach s kozmetikou nájdete obrovské množstvo skrášľujúcich výrobkov pre dokonalý make up. Správne zvolené kroky zaručia zvýraznenie predností a potlačenie do úzadia nežiaducich nedostatkov a chybičiek krásy.

Pri výbere správneho mejkapu berte ohľad na nasledujúce faktory:

  • typ pleti (suchá, citlivá, mastná, starnúca, s viditeľnými žilkami)
  • farebný tón pleti – typológia (jarný, letný, jesenný, zimný typ)
  • voľba príležitosti (nočný, denný, biznis, svadobný make up)
  • ingrediencie v produkte (neznášanlivosť niektorých látok v obsahu výrobku, ktoré vedú k alergickým prejavom na koži)
  • typ tváre (okrúhla, hranatá, oválna, trojuholníková, srdcovitá, kosoštvorcová)
  • celkový vzhľad (oblečenie)
  • povaha človeka
  • vek

Prečítajte si aj:

Ako nanášať očnú linku

9 krokov, ako dosiahnuť dokonalý mejkap

1. Hydratácia

Naneste na vyčistenú pleť pleťový krém. Je veľmi dôležité pleť hydratovať a vyživiť, tvorí to základ celkového mejkapu. Dobre rozotrite krém po celej tvári a krku. Nepoužívajte však krémy na báze gélu, pretože by mohli neskôr vzniknúť mapy pri samotnom líčení. Nevynechajte očné okolie.

2. Korekcia - kamufláž

Ďalším dôležitým krokom pre dokonalý mejkap je zjednotenie pleti korekčnou tyčinkou. Obyčajne sa tento krok robí až po nanesení samotného tónovacieho krému. Vyskúšajte však túto techniku v tomto kroku, dosiahnete tak lepšie výsledky.

Zvoľte svetlejší odtieň ako je farba vašej pleti a farba vášho mejkapu aj o 2-3 odtiene. Pleť sa rozjasní a prekryjú sa nedostatky.

Pre otvorenie pohľadu môžete tyčinkou prejsť aj očné okolie, najmä horné viečka. Lepšie sa tiene uchytia na viečku a dlhšie vydržia. Aplikujte korektor štetcom, prstami alebo hubkou. Nanášajte lokálne na miesta, ktoré potrebujete dôkladne prekryť (nedostatky ako je akné, pigmentačné škvrnky, tmavé kruhy pod očami, jazvičky). Dokonale vklepte do pokožky. Dajte si záležať, aby skutočne splnil kryciu funkciu.

3. Mejkap

Určite chcete, aby váš mejkap vydržal čo najdlhšie. Tajomstvom je jeho dokonalé vklepkanie prstami do pokožky. Dôležitým kritériom je správne zvolený tón mejkapu, podľa vášho odtieňa pleti. Musí vám dokonale sadnúť. Mal by byť v rovnakom odtieni ako je vaša pleť, alebo aspoň čo najbližší odtieň k nej. Pri výbere mejkapu v obchode skresľuje farebné odtiene umelé osvetlenie.

Pre lepší výber je dobré si niekoľko druhov naniesť na predlaktie a pozrieť ich na dennom svetle. Vyberte čo najprirodzenejší. Nanášajte ho na pleť pomocou špeciálneho štetca alebo hubkou na mejkap a potom jemne vklepte prstami.

Vytvorte prirodzený efekt, aby pleť nepôsobila ako pod maskou. Aplikujte ho od stredu tváre von k vlasovej časti, vyhnete sa tak veľkému nánosu. Dbajte na to, aby sa farba korektora a mejkapu dokonale vytieňovali (ucelili) a nevznikli tak na tvári mapy.


Prečítajte si tiež:

Ako nanášať očnú linku

4. Fixácia

Najlepšie ukotvenie a zmatnenie mejkapu umožní kvalitný púder v kompaktnej forme. Naneste ho pomocou veľkého štetca. Jemne odklepte cez ruku štetec, aby sa z neho odstránil prebytočný nános púdru, až potom naneste na pleť. Začnite na T-zóne, pokračujte dostratena po okrajoch tváre jemnými krúživými ťahmi. Nevynechajte očné viečka. Budete tak mať dobrý základ pre očné tiene.

Pozor si dávajte na miesta, kde máte viditeľné vrásky. Zmatnením mejkapu púdrom sa línie vrások zvýraznia.

Mejkap Zdroj foto: Shutterstock.com

5. Lícenka

Dotvorí príjemný vzhľad tváre a dodá jej živú farbu. Aplikujte ich veľkým hustým štetcom so zrezanou stranou. Práškové a kompaktné nanášajte ťahavými ťahmi tesne pod lícne kosti od ucha smerom k ústam. Krémové aplikujte ešte pred samotnou fixáciou mejkapu.

Nezabudnite prihliadnuť na tvar vašej tváre. Ak máte vystúpené lícne kosti, zvoľte aplikáciu lícenky priamo na lícne kosti. Ak máte nevýrazné lícne kosti, ich zvýraznenie docielite ak lícenku aplikujete tesne pod lícne kosti. Farebný odtieň si zvoľte podľa vašej typológie.

6. Oči

Oči sú studňa do duše. Nie nadarmo je toto staré príslovie. Pri rozhovore sa vám pozerajú ľudia do očí, preto by ste mali veľký dôraz klásť na ich líčenie. Podľa ich tvaru, farby a danej príležitosti zvoľte odtiene a intenzitu. Oči zvýrazníte tieňmi, očnou linkou a riasenkou.

Ak máte malé oči, použite bielu kajal ceruzku do vnútornej strany oka po jeho celej dĺžke a čiernu kajal ceruzku po vonkajšej strane oka tesne pod mihalnicami. Ak máte väčšie oči, použite čiernu kajal ceruzku do vnútornej strany oka po celej jeho dĺžke.

7. Rozjasnenie

Rozjasňovač pridáva na objeme! Aby ste nepôsobili mastne a z celého líčenia nevynikala len takto nalíčená oblasť, vyberte si iba jednu časť, ktorú chcete týmto spôsobom zvýrazniť. Napríklad nad lícnymi kosťami naneste rozjasňujúci prípravok od vlasovej časti spánku až do polovice dúhovky. Pekne vynikne tiež tesne pod obočím a na vnútornom kútiku oka. Neaplikujte ho na miesta s hlbokými vráskami, zvýraznili by ste ich ešte viac.

8. Obočie

V žiadnom prípade nevynechajte obočie. Jeho tvar je dôležitý pri celkovom dojme. Majte ho vždy upravené. Vyhnite sa takzvaným rovným čiaram, ktoré pôsobia veľmi neprirodzene. Pre korekciu obočia môžete použiť pinzetu a vytrhať nežiaduce chĺpky mimo línie a dotieňovať ho ceruzkou na obočie. Uhlaďte ho kefkou do požadovaného tvaru.

9. Pery

Dokonalé pery budete mať vtedy, ak ich budete mať jemné a hebké. Docielite to nanesením kvalitného balzamu, ktorý nežiaduce ryhy a šupinky zacelí. Vytvoríte tým základ na nanesenie rúžu alebo lesku.

Farebné odtiene voľte podľa príležitosti a tvaru vašich úst. Tmavé odtiene pery zmenšujú a svetlé ich zväčšujú. Na dotvorenie dokonalého tvaru použite kontúrovaciu ceruzku.

Ak máte úzke pery, môžete si ich proporčne opticky zväčšiť ak nanesiete tesne nad vaše kontúry pier bielu ceruzku, Ak máte plné pery, použite kontúrovaciu ceruzku v odtieni zvoleného rúžu po vnútorných líniách vašich pier.

Rada na záver: nezabúdajte, menej je viac, aj pri líčení tváre. Starajte sa o svoju pokožku. Len na zdravej pleti vynikne dokonalý make-up. Dokonalý make up dotvoríte vlastnou charizmou.


Prečítajte si aj tento článok:

Ako nanášať očnú linku

Severín004

Ženy odjakživ chceli byť krajšie a dokonalejšie. Ja si však myslím, že to čo dnes ponúka kozmetický priemysel je len biznis ktorý profituje z naspokojných a neustále sa porovnávajúcich žien. Milión druhov krémov a mastičiek na milión rôznych príležitosti. A chuderky tomu veria. Je to už mimo zdravého rozumu.ženy, zobudte sa!

lenka_samorin

okrem výberu správnej dekoratívnej kozmetiky je veľmi dôležité svetlo, pri ktorom sa líčime. Malo by byť veľmi podobné tomu, v ktorom sa budeme celý deň, alebo večer pohybovať. Lebo inak vyzerá rovnaký make-up pri dennom svetle, studenom umelom alebo teplom umelom svetle.

zuzi74

Uz pri bode 3 ma zaraza poznamka, ze make up sa skusa na predlakti...nie, najlepsie je skusat ho priamo na odlicenej tvari.