Prírodná liečba kĺbov, pľuzgierov, výrastkov či deformácií

Trápia vás problémy s kĺbami? Spôsobuje ich nesprávne ukladanie soli kyseliny močovej v tele. Vyskytuje sa to napríklad pri chrípke, angíne, dne, zlom metabolizme, nesprávnej strave, reumatických infekciách a nepohodlnom oblečení. Pomôcť si môžete i prírodnou lekárňou.

nohy_klby_zmena_10-2-2016_hlavny

Zdroj foto: Lijekizprirode.com

Pľuzgiere, výrastky či opuchnuté kĺby na nohách sú nočnou morou, je veľmi ťažké nájsť vhodnú obuv, spôsobujú bolesť a sú esteticky nežiadúce.

Aj tradičná prírodná medicína môže vyriešiť tento problém. Vyliečite ich tak, že ich očistíte od nežiaduceho ložiska soli kyseliny močovej pomocou nasledujúcich receptov, ktoré priniesol portál Lijekizprirode.com.

Odvar z bobkového listu

Večer si pripravte 300 ml vody, ktorými zalejete 1 lyžicu drveného bobkového listu a následne varte 5 minút. Potom nalejte tekutinu do termosky a nechajte do rána odstáť. V dopoludňajších hodinách pite na viackrát po malých dúškach. Tento postup opakujte celé tri dni, pričom si každý večer pripravte čerstvý nápoj. Potom opakujte kúru po siedmich dňoch prestávky znova.

Nebuďte prekvapení, ak dochádza k častému nutkaniu na močenie. To je známkou toho, že telo začalo rozpúšťať nežiaduce látky a dráždi močový mechúr. Výsledky sa dostavia už po desiatich dňoch a pocítite úľavu na kĺboch i na celom tele.


Prečítajte si tiež:

Čo s vybočeným palcom?

Bobkový list s alkoholom

Tento spôsob liečby je potrebné aplikovať po dobu asi 2 mesiacov a pľuzgiere na nohách úplne zmiznú. Vezmite 5 veľkých bobkových listov, podrvte ich a zmiešajte so 100 ml čistého alkoholu (70%) alebo brandy. Nechajte odstáť po dobu jedného týždňa a potom prefiltrujte. Touto zmesou namažte kĺby, ale predtým je potrebné dopriať nohám kúpeľ v 3 litroch vody s 1 lyžicou jedlej sódy. Nakoniec nohy osušte, naneste zmes, dajte si bavlnené ponožky a ľahnite si. bobkovy_list_miska_10-2-2016

Zdroj foto: Shutterstock.com

Roztok jódu a aspirínu

Zmes jódu a aspirínu je výborným prostriedkom proti bolestivým pľuzgierom, kĺbom a výrastkom. 200 mg aspirínu zmiešajte s 10 ml jódu. Počkajte, pokiaľ sa aspirín rozpustí v jóde a zafarbí. Namažte na bolestivé kĺby, pľuzgiere či výrastky každú noc. Počas noci udržujte nohy v teple. Pozitívne účinky sa dostavia veľmi skoro.

Masážne mydlo a "jódová sieť"

Jemné mydlo zmierňuje bolesť a zápal v prípade deformovaných členkov. Naneste trochu mydla na boľavé miesto a jemne masírujte. Opláchnite, osušte a potom na kĺbe nakreslite tzv. „jódovú sieť.“ Nájdite si niečo tenké na aplikáciu a ponorte do jódového povidónu. Kreslite vodorovné a zvislé čiary v intervaloch 1 cm. Jódový povidón absorbuje nežiaduce látky týmto spôsobom. Nechajte jód zaschnúť na koži, a potom si dajte ponožky. Táto liečba trvá 30 dní.

Roztok citrónovej šťavy a jódu

Tiež môžete použiť riešenie pomocou citrónovej šťavy a jódu. Je treba zmiešať citrónovú šťavou a jód v rovnakom pomere a potom použite roztok na kĺby. Táto zmes pomáha, ak vás trápi tzv. "pätová ostroha."


Prečítajte si aj tento článok:

Čo s vybočeným palcom?