Jednoduché domáce tipy na bolesť zubov

Bolesť zubov patrí medzi tie najneznesiteľnejšie a občas, kým sa dostanete k zubárovi, musíte ešte pár dní nejako vydržať. Našťastie, bolesť zubov dokážu zmierniť aj tieto jednoduché domáce tipy.

bolest_zubov_domace_tipy_29-3-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

Ľadový obklad

Je tým najjednoduchším spôsobom, ako sa zbaviť hroznej bolesti. Vezmite si ľadové kocky, zabaľte ich do uteráka alebo nejakej látky a priložte si ich na časť líca pri boľavom zube. Zaberie to však len krátkodobo. Potrebujte teda tento proces opakovať niekoľkokrát po sebe.


Prečítajte si tiež:

Za bolesťou zubov sa môže skrývať aj tento problém

Horúca voda so soľou

Skúste si ústa vyplachovať aspoň dvakrát za deň horúcou vodou, do ktorej nasypete za hrsť soli. Postačí, keď v hrnčeku bude voda približne do tretiny jeho výšky. Každý dúšok slanej vody zopár sekúnd vždy podržte v ústach. Približne po troch až piatich dňoch by sa vám malo uľaviť.

Soľ s korením

V miske zmiešajte rovnaké množstvo soli a korenia, pridajte troška vody, aby vám vznikla pasta. Tou si potom potrite boľavý zub, nechajte pár minút pôsobiť a napokon si ústa vypláchnite vodou. Tieto dve ingrediencie majú silné antibakteriálne účinky a pomáhajú tak liečiť infekciu v zube.

Cesnak

Patrí medzi „prírodných lekárov" s protizápalovými a antibiotickými účinkami. Existujú tri varianty, ako si ním môžete pomôcť. Buď ho jednoducho žujte alebo si ho pridajte do čaju či si spravte zmes z rozdrveného cesnaku a soli, ktorú potom nanesiete na postihnuté miesto.

Klinčeky

Môžete ho buď žuvať alebo si z neho pripravte odvar. Pomáha bojovať proti zápalom, ktoré spôsobujú bolesť zubov.

Kurkuma s horčicovým olejom

Kurkuma je známa tým, že tlmí bolesť a má protizápalové účinky. Horčicový olej tiež zmierňuje bolesť a vďaka obsahu selénu pomáha pri liečbe zápalu. Zmiešajte pol lyžičky kurkumy s pár kvapkami horčicového oleja a spravte z toho pastu. Potom ju naneste na postihnuté miesto a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Nakoniec si ústa nezabudnite vypláchnuť a procedúru opakujte viackrát za deň.


Prečítajte si aj tento článok:

Za bolesťou zubov sa môže skrývať aj tento problém