Tibetská masáž omladí celé telo: stačí iba 5 minút každé ráno

Tibetskí mnísi praktizujú túto jednoduchú masáž každý jeden deň, nielen na omladenie tela, ale aj duše. Chcete sa ju naučiť aj vy? Nie je to vôbec náročné.

Tibetská masáž Zdroj foto: Shutterstock.com

Tibetská masáž je vhodná pre všetky vekové kategórie, ale najmä pre starších ľudí – na omladenie celého ich tela. Ako ju praktizovať?

1. Trenie rúk

Začnite si trieť ruky až dokiaľ nebudete cítiť, že sú vaše dlane horúce. Ak sú horúce, vaše telo je úplne v poriadku, ak sú iba teplé, „energetické pole“ vášho tela je narušené, no ak sú úplne studené alebo vlhké, s vaším organizmom nie je niečo v poriadku. Bez ohľadu na to, aké sú vaše dlane, praktizujte tento „cvik“ každé ráno.


Prečítajte si aj:

Masáž chodidiel uľaví od bolesti. Spravte si ju sami

2. Palming

Zavrite oči a horúce dlane priložte na vaše viečka. Na sekundu zatlačte a znova uvoľnite. Tento pohyb opakujte 30-krát. Môžete však vyskúšať aj druhý cvik – zatlačte a držte po dobu 30 sekúnd. Ak máte pocit, že je váš zrak zlý alebo slabý, zatlačte a držte po dobu až 2 minút. Metóda s názvom „palming“ je známa pre svoje pozitívne účinky na zhoršený zrak.

3. Tlak na uši

Položte si svoje dlane na uši a zatlačte po dobu 30 sekúnd. Pohyb opakujte približne 30-krát. Vďaka tomuto cviku uľavíte svojim ušiam a správne ich „rozhýbete“. Ak ste mali napríklad problémy s chronickým zápalom uší, tento cvik je výbornou prevenciou tohto ochorenia.

4. Masáž brucha

Položte si ruky na brucho – pravú dole a ľavú hore. Masírujte si brucho krúživými pohybmi proti smeru hodinových ručičiek. Vďaka tomuto pohybuje podporíte fungovanie brušných orgánov.

5. Masáž čela

Dlaň pravej ruky položte na čelo a ľavú ruku umiestnite na vašu pravú. Začnite trieť dlaňou smerom doprava krúživými pohybmi. Vďaka tomuto pohybu aktivujete hypofýzy a uvoľníte dutiny.

6. Masáž štítnej žľazy

Štítna žľaza je najväčšia žľaza s vylučovaním a nachádza sa na prednej strane krku, pred hrtanom. Pravú ruku si položte na štítnu žľazu a ľavú na ňu. Následne ľavou rukou trochu pritlačte a rovným pohybom smerujte ľavou rukou smerom do stredu brucha. Akoby ste rukou vytvárali cestu od hrdla až po brucho. Následne ľavú ruku vráťte na pravú a jemne zatlačte.

7. Ruky a nohy hore

Sadnite si na stoličku, otočte ruky zápästím hore a nohy chodidlom smerom dohora. Vydržte po dobu 30 sekúnd. Možno budete cítiť jemné chvenie, čo je dobré znamenie. Tento pohyb zlepšuje krvný obeh a čistí vaše energetické kanály.

8. Trenie nôh

Sadnite si a s pomocou rúk si začnite trieť nohy o seba. Následne si rukami pomasírujte najprv jedno chodidlo, potom druhé. Osobitnú pozornosť venujte strednej časti chodidla, ktorej dávate pri chôdzi najviac zabrať.


Prečítajte si aj:

Masáž chodidiel uľaví od bolesti. Spravte si ju sami

lenockaaa5

Potrebujete uvoľnite svoje telo a posilnit pokožku? Navštívte thaioase.sk a vyberte si jednu zo špeciálnych masáži. V ponuke za skvelé ceny po rukami odborníčok.