Holenie intímnych partií - viete, čo najviac rozvášni vašu polovičku?

O postupoch pri holení intímnych partií u oboch pohlaví sa už popísalo mnoho. Dnes sa už berie takmer ako samozrejmosť, súčasť osobnej hygieny každého moderného človeka. Avšak naozaj sa nám to všetkým páči ,,dohladka“?

Intimne_holenie Zdroj foto: Shutterstock.com

Len málokto sa zamyslí nad názorom napríklad vášho partnera. Pritom práve jeho či jej vkus v tejto oblasti je veľmi dôležitý, nevyhovujúca úprava pubického ochlpenia môže podľa odborníkov dokonca ovplyvniť kvalitu vášho sexuálneho života.

Ak chcete vedieť o tom, čo v tejto oblasti preferujú ženy a čo muži, rozhodne čítajte ďalej. Možno vás prekvapí, že z takého zbavovania sa prebytočného porastu môže vzniknúť dokonca umenie.


Prečítajte si aj tento článok:

7 faktov o ženskom libide, ktoré pomôžu zlepšiť váš sexuálny život

Čo preferujú ŽENY U MUŽOV?

Väčšinou to nie je zvykom, keďže ženy sú považované za bytosti nerozhodné, ale v tejto oblasti sa nás väčšina zhodla pomerne jednohlasne - dohladka!

Niektorí muži majú v tejto oblasti zábrany, keďže holenie akejkoľvek časti ich tela im pripadá zženštilé. Toto už dnes rozhodne neplatí, páni, zbavovanie sa ochlpenia už nie je iba ženskou výsadou, po prípade záležitosťou prehnane o seba dbajúcich metrosexuálov. Vedeli ste, že vám môže dokonca pomôcť pri zvýraznení vašej mužnosti? Odstránenie pubického porastu totiž môže viesť k optickému predĺženiu penisu a teda zapríčiniť, že vaše prirodzenie bude vyzerať väčšie.

Ak sa však ani napriek tomu nechcete svojho ochlpenia vzdať, nezúfajte, stále sa nájdu aj ženy, preferujúce prirodzenosť.

Ideálnou možnosťou v živote je však často kompromis. Chcete ponechať svoje prirodzenie prirodzené ale vašej partnerke sa to páči ,,nahladko“? Aj tak je tu riešenie - tretia možnosť, ktorú ženy na mužskom pohlaví radi vidia, je pásik, smerujúci od pupku nadol.

Čo preferujú MUŽI U ŽIEN?

V tomto prípade sú muži výnimočne komplikovanejší a výberavejší ako nežné pohlavie. Preferencie sú vo veľkej miere závislé od veku a prostredia. ,,Čím mladší ľudia, tým je pre nich úprava ochlpenia prirodzenejšia.“ vysvetľuje sexuologička Danica Caisová pre webový portál denníka Nový Čas.

  1. Starší muži z menších miest a obcí, vyrastajúci v konzervatívnejších podmienkach, uprednostňujú prirodzenosť - husté pubické ochlpenie tak, ako ho príroda stvorila. ,,U mužov nad 40 rokov je holenie veľmi zriedkavé vidieť, a takisto je im prirodzenejšie, keď aj ich partnerky sú prirodzené.“ dodáva D.Caisová. Vyholená žena sa im môže dokonca hnusiť, keďže pripomína dieťa.
  2. Mladší muži z väčších miest preferujú hladko vyholené ženy, no v tejto kategórii, najmä u kreatívnych jedincov, uprednostňujúcich extravagantnejšie životné štýly, môžeme objaviť aj netradičnejšie ,,chúťky“.

Z takého holenia intímnych partií u žien môže vzniknúť aj umelecké vyjadrenie v podobe rôznych tvarov či symbolov, ktoré vám dnes na ohanbí vytvoria dokonca i niektoré kozmetické salóny. Aby toho nebolo málo, svoje intímne dielo si môžete dať nafarbiť alebo dokonca vyzdobiť korálkami, perlami či inými módnymi výstrelkami.

U mužov bodujú najmä tieto vzory: • Najpopulárnejším je TENKÝ PÁSIK • TROJUHOLNÍK • HRUBŠÍ PÁSIK • SRDIEČKO

Kreativite sa však medze nekladú, šikovný profesionál vám na intímnych miestach vytvorí takmer čokoľvek - od blesku, cez dolár či zavináč až po náročnejšie útvary podľa vlastného výberu.

Čo na to odborníci? Názory sa rôznia. Niektorí sexuológovia a gynekológovia porti prirodzenému ochlpeniu nič nenamietajú a dokonca si ho zo zdravotného hľadiska odporúčajú ponechať - príroda nám nedala navyše nič, čo nemá svoj význam. Pubický porast nás chráni proti škodlivým vonkajším vplyvom. To platí dvojnásobne u zavalitejších osôb, ktorým sa pokožka o seba viac obtiera a môže spôsobiť zrastanie dorastajúcich chĺpkov či podráždenie pokožky, vyrážky a podobné nepríjemnosti.

Druhá skupina odborníkov tvrdí, že príroda nám predsa len môže nadeliť niečo, čo až tak nutne nepotrebujeme a preto nie je problém sa ochlpenia zbavovať. Aj keď nám zo zdravotného hľadiska prináša ochranu, z hygienického predstavuje útočisko pre baktérie.

Ideálne je neholiť sa úplne dohladka, pretože pri holení žiletkou odstraňujeme aj tenkú vrstvu kože, čo môže z dlhodobého hľadiska predstavovať zdravotné ohrozenie.

Pri rozhodovaní, ako vyzdobíte vaše intímne oblasti vy nezabúdajte na to, že každý človek je bytosť jedinečná, nič sa nedá zovšeobecniť na všetkých. Výber je teda len a len na vás a osobných preferenciách vášho partnera či partnerky.


Prečítajte si aj tento článok:

7 faktov o ženskom libide, ktoré pomôžu zlepšiť váš sexuálny život

Martin Erektator

Pridavam podrobny clanok hlavne pre mladych chalanov, ktori zohnali prvu ziletku a chcu sa pustit do holenia penisu.. TAk pozor, aby ste si ho neodrezali..:D Uzitocny navod tu - ht-odkaz odstránený-