Začnite trénovať s bežeckými hodinkami

Chcete sa pri trénovaní stále niekam posúvať, sledovať si časy, vzdialenosť, no nechce sa vám kvôli tomu brať so sebou mobil? Zaobstarajte si túto pomôcku. Nosí sa pohodlne a má množstvo užitočných funkcií.

Bežecké hodinky Zdroj foto: Shutterstock.com

Na čo slúži športester?

Klasický športester sa skladá z dvoch častí: z hodiniek a pružného pásika, ktorý si dáte okolo hrude. Na ňom sú elektródy, merajúce tep a odosielajúce signál do hodiniek. Ide o profesionálnejší spôsob merania srdcovej frekvencie a je to i výborná tréningová pomôcka - praktickejšia, pohodlnejšia a presnejšia.

Najväčšou výhodou športtestera je, že vám meria pulz priamo počas cvičenia. Odporúčame používať športtester najmä pri intenzívnom intervalom tréningu a pri behaní. Existujú aj finančne náročnejšie športtestery s GPS na meranie rýchlosti a vzdialenosti. Napríklad tento:

Osobne používam bežecké hodinky značky Polar RC3 GPS

Čo všetko vedia?

Športtester s integrovaným GPS snímačom je užitočným pomocníkom pre bežcov, cyklistov a iných športovcov, ktorí chcú mať vo svojich aktivitách prehľad. RC3 GPS meria rýchlosť, vzdialenosť, 4Bežecký index a dovedie vás aj späť na štart. Jeho hlavnou výhodou je integrovaný GPS snímač na meranie vzdialenosti. Ku nájdeniu signálu stačí iba chvíľka a môžete začať s tréningom. Bežecké hodinky Alza Zdroj foto: Alza.sk

Nestratíte sa

Funkcia späť na štart vám stlačením jedného tlačidla začne ukazovať smer na miesto, kde ste začali, vrátane vzdialenosti na určené miesto. Nemusíte sa tak báť, že zablúdite.

Po intervaloch

Vytvorte si intervalový tréning v závislosti od času, alebo tempa a nechajte sa viesť bez toho, aby ste si sami museli strážiť, kedy zrýchlite, či spomalíte. Trénujte vytrvalosť, rýchlosť alebo tiež chudnite pomocou ukazovateľov týchto hodiniek, ktoré zaznamenávajú aj váš energetický výdaj.

Nastavte si spočiatku ľahší interval a potom postupne zvyšujte záťaž. Počas tréningu hodinky zobrazujú celkovú alebo aktuálnu vzdialenosť, čiže vzdialenosť v rámci tréningového kola, či tempo v aktuálnych alebo priemerných hodnotách. Jednotlivé intervaly si môžete zvoliť podľa vzdialenosti, napríklad po 1 kilometri, alebo časovo. Maximálny počet úsekov je 99.

Spätná väzba

Ihneď po aktivite sa dozviete, aký prínos mal váš dnešný tréning. Pre podrobnejšiu analýzu slúžia online štatistiky na webovej adrese polarpersonaltrainer.com. Na ne si tréningy nahráte cez kábel s konektorom USB , ktorý je súčasťou balenia. Počas pripojenia sa hodinky zároveň nabíjajú.

Tak hor sa športovať, s týmito hodinkami budete istotne viac motivovaní!


Pozrite si aj tento článok: Nezabúdajte pri športovaní na svoje srdce: niekoľko rád, ako si kontrolovať tep