3 bylinky, vďaka ktorým budete múdrejší

Každý z vás to už určite zažil. Potrebujete sa zvládnuť v krátkej dobe naučiť veľa textu. Prehodnocujete, že predsa 6 káv denne nebude to najrozumnejšie riešenie... Čo je teda dobré na učenie ?

Z kofeínu sa vám točí hlava a búcha vám srdce akoby ste podávali profesionálny športový výkon. Ale vy nešportujete, chcete len stimulovať mozgové bunky k aktivite a nepredávkovať sa kofeínom. Nezúfajte. Príroda nám poskytuje odpovede na mnohé problémy, ktoré nás stretávajú. Nechajte sa inšpirovať tým, čo nám ponúka.

1. Guarana

Medzi najpoužívanejšie preparáty, ktoré nám vynahrádzajú šálku obľúbenej kávy, patrí guarana. Siahame po nej v časoch psychickej a fyzickej vyčerpanosti, keď telo potrebuje extra prísun energie. Z výskumov je známe, že zlepšuje kognitívne schopnosti a náladu. Každá minca má však dve strany, a preto nie je dobré guaranu užívať vo veľkých množstvách a na dennej báze.

Guaranu neužívajte, pokiaľ trpíte srdcovo-cievnymi ochoreniami alebo ste tehotná!

2. Ginko Biloba

Ginko Bilobu ako najstarší stromový živý druh poznáme z tradičnej čínskej medicíny. Dnes je to jeden z najrozšírenejších rastlinných produktov, dostupných bez lekárskeho predpisu v Európe, ktorý sa používa ako doplnok výživy. Podporuje pamäť a využíva sa aj na liečbu porúch krvi. V poslednej dobe si svoje miesto na trhu získala pre svoje účinky proti Alzheimerovej chorobe a demencii.

3. Ženšen

Ženšen je jednou z najobľúbenejších bylín na planéte, vďaka univerzálnemu použitiu v rámci doplnkov stravy. Využíva sa ako prírodný stimulant, ktorý zároveň pomáha zrelaxovať nervový systém. Pomáha zdravým jedincov zvýšiť kapacitu mentálnych a fyzických síl a taktiež pôsobí proti poškodzovaniu mozgových buniek voľnými radikálmi. V spojitosti s účinkami ginka zlepšuje krátkodobú pamäť a predchádza mentálnemu poklesu intelektuálneho výkonu súvisiaceho s vekom. Osvedčil sa aj v boji s chronickom únavou.


Prečítajte si aj tento článok:

Lekári v kvetináčoch