Neuveritelne ma trapi akne:(prosim,poradte mi:)

Príspevok v téme: Neuveritelne ma trapi akne:(prosim,poradte mi:)
Patuska,cmuk

Tak mam uz 17 rokov a akne sa u mna objavilo okolo 14 rokov,bala som sa ist ku koznej nakoniec som sla,ta mi predpisovala rozne veci ako zynerit,differine,isotrexin,skinoren,eeryfluid,duac gel toto vsetko som uz mala tak uz asi take 3 roky hcodim k nej,medzi tym som aj zmenila koznu,teraz som si kupila sirove mydlo,je fajn ale na mastnotu nie na vyrazky mam hebku pokozku,lenze ja mam tvar ako terc same cervene bodkky,hrudky,vrazky,take napucane miesta uz ma ide z toho porazit,teda ja som uplne zufala,uz som sa jej sptytala,ci mi nepredpise hormony tie rocutanne alebo daco riadne ucinne a ona,ze ty nemas to az na taku vysoku formu akne,lenze mam oproti inym babam co maju uplne dokonalu plet aj chalani ziadne vyrazky nic,ja zaplatim hockolko len aby som mala krasnu plet viac sa to oplati ako kydat vkuse na seba make-up neznasam ho,lebo aj tak mi to vidno vsetko a chalani to neznasaju:(este pijem aj zihlavovy caj,a 3 krat do tyzdna si robim masku z jogurtu a drozdia,takze nemozem povedat,ze sa o svoju plet nestaram:((som na nervy z toho prosim help me:)

marcella135

Ahoj, ja akné nemám, ale priateľ mal. Vyliečil sa homeopatikami-musel však dodržiavať prísnu diétu, pretože problém s akné súvisí s činnosťou hrubého čreva. Ak to tam dobre nevstrebáva škodliviny, tie sa potom dostávajú na povrch kože...homeopatia zaručene pomôže, len musí človek dodržiavať pokyny lekára....

kajaaaaaaaaa

ja mam akne uz cca 8 rokov. a pouzivala som vseliake veci na predpis od koznej.. vsetko do istej miery pomahalo no nic akne uplne neodstranilo.. teraz pouzivam kozmetiku na problematicku plet z lekarne., ak chces pouzivat nejaku kozmetiku, ktoru si kupis sama, urcite taku z lekarne, tam to mas aspon iste ze ma nejake preukazatelne liecebne ucinky a nevyvolava ziadne alergie. neodporucam ziadnu inu kozmetiku z drogerie alebo s katalogov a pod. to su len pripravky v ktorych nieje takmer nic s liecebnymi ucinkami.. radsej zajdi do lekarne a popytaj sa na kozmetiku na akne, tam ti isto poradia, daju nejake letaky, aby si si mohla o tom nieco precitat a rozhodnut sa co by bolo pre teba vhodne

petaZM

skús Exposed 60 dňový set..

Čistiaci gél 112ml

Prvým krokom na k dosiahnutiu čistej pleti je čistá pokožka. Exposed čistiaci gél je hustý, ale jemný gél na odstránenie nečistôt, neobsahuje mydlo, je klinicky testovaný a hypo-alergénny.Obsahuje špeciálnu kombináciu látok (beta-hydroxy kyseliny a extrakt z olivových listov) na dokonalé vyčistenie pokožky. Odstraňuje mastnotu a nečistoty z vašej tváre, zároveň preniká pórmi a ničí baktérie spôsobujúce akné. Neobsahuje žiadne nešetrné a dráždivé detergenty ako SLS a SLES, je dôležitým krokom v Exposed systéme liečby akné.
Zloženie:

* Purified water, cocamidopropyl betaine, sodium olefin sulfonate, propylene glycol, capric/caprylic triglycerides, peg 150 pentaerythrityl tetrastrearate, polysorbate 20, phenoxyethanol, dl panthenol (pro-vitamin B5), disodium edta, polyquaternium-7, salvia officinalis (sage extract), citrus medica limonum extract, citric acid.

Čistiace tonikum 112ml

Tonikum na čistenie pórov odstraňuje škodlivé nečistoty a čistí upchaté póry, pomáha pleti vrátiť jej prirodzenú zdravú rovnováhu. Tonikum je klinicky testované, hypo-alergénne, obsahuje alfa hydroxy kyseliny, výťažky z listov olív a extrakt z hamamelu - ktorý nielenže vyčistí nečistoty vo vnútri pórov, ale tiež zabraňuje množeniu sa baktérií. Tonikum napomáha omladzovaniu pleti pretože obsahuje extrakt aloe-vera, alantoín a čistú kyselina hyaluronovú.
Zloženie:

* Purified water, glycolic acid, propylene glycol, hamamelis virginiana extract (witch hazel), dimethylethanolamine, phenoxyethanol, sodium Hydroxide, camellia sinensis leaf (green tea extract), passiflora edulis flower (passion flower extract), aloe barbadensis leaf extract, salvia officinalis (sage extract), citrus medica limonum extract.

Liečivé akné sérum 48ml

Toto denné sérum lieči akné dodaním špeciálnej formuly práškového benzoylu a extraktu z olivových listov hlboko do pórov - zabíja baktérie spôsobujúce akné a bránia rastu nových baktérií.
Zloženie:

* Aktívne zložky: Benzoil Peroxide 3,5%

* Ďaľšie zložky: Purified water, alcohol, alkyl benzoate, caprylic/capric triglycerides, sodium polyacrylate & hydrogenated polydecene & PPG-5 laureth, propylene glycol, benzalkoniun chloride, isopropyl palmitate, silatex d-30, green tea extract, gotu kola extract, aloe vera, tea tree oil, imidazolidinyl urea, methyl paraben, propylparaben.

Sérum na čistenie pórov 48ml

Toto nočné sérum je ľahký gél, ktorý čistí póry a znova zabezbečuje rovnováhu pokožky počas spánku. Obsiahnuté vitamíny a antioxidanty pomáhajú opraviť škody a odstrániť škvrny na pokožke, zachovávajú jej zdravý a mladistvý vzhľad. Gél tiež bráni pokožku pred stratou vlhkosti, čo je prvoradý krok pre čistú pleť, ktorý sa často u iných výrobcov kozmetiky proti akné prehliada.
Zloženie:

* Purified water, hamamelis virginiana extract (witch hazel), glycerin, spiraea ulmaria extract (meadowsweet), hydroxyethylcellulose, phenoxyethanol, sodium hydroxide, dl panthenol, carmellia sinensis leaf extract (green tea), glycyrrhiza glabra root extract (licorice), citrus medica limonum extract.

Zvlhčujúci komplex 48ml

Posledný krok v režime je pre ľudí so suchou alebo zmiešanou pleť. Zvlhčujúci komplex s Matrixilom je bez olejov, klinicky testovaný a hypo-alergénny, pokožke vráti správnu rovnováhu. Tento komplex bude chrániť pokožku mládeže patentovaným amino-peptido komplexom obsahujúcim veľa rastlinných výťažkov na upokojenie pokožky.
Zloženie:

* Purified water, cyclopentasiloxane and peg/ppg-18/18 dimethicone, cyclopentasiloxane and dimethiconol/vinyl dimethicone cross polymer, cyclopentasiloxane and dimethiconol, propylene glycol, cyclopentasiloxane, phenyltrimethicone, c30-c45 alkyl methicone, acrylamide copolymer, oleth-10, optiphen, pumpkin seed oil, mixed tocopherols (vitamin e), green tea extract, disodium edta, polysorbate 85, caffeine, sucrose, citrus medica limonum extract.

Čistiaca maska 48ml

Exposed ™ čistiaca maska čistí nečistoty z hĺbky vašej pleti. Síra a Rezorcinol zabíjajú baktérie akné, zatiaľ čo kaolín a bentonit odčerpávajú toxíny z vášich pórov. Používajte čistiacu masku 1 až 2 krát týždenne na dosiahnutie jasnej, čistej pokožky.
Derm-X uterák

Derm-X uterák je skvelý spôsob, ako zlepšiť tón pleti, redukovať chyby v konkrétnych problémových oblastiach. Derm-X je dermatológmi schválený uterák, ktorý preukázateľne pomáha odstraňovať odumreté bunky, odstraňuje nepotrebnú kozmetiku, mastnotu a nečistoty. Ďalej odstraňuje uhry a zahnisané vyrážky! DERM-X uterák je ideálny na zachovanie krásnej a mladej pokožky. Pravidelné používanie tiež pomáha odstrániť nezdravú farbu kože, poškodenia od slnka a dokonca zmierniť zjazvenie. Derm-X uterák je malý, ale dôležitý krok v Exposed systéme liečby akné.

ah marja

Trdielko ty si z tych "stastnejsich" :P
mne mastnota pleti pohorsovala, preto som si stale umyval tvar.. asi 4-5 krat denne a to sa mi mastila este viac co mne prispievalo k ekzemu a aj mi drazdilo akne.. no mozno preto lebo som ekzematik. Pak som si zacal umyvat tvar normalne .. a to 2 krat denne :) a bolo lepsie no to som aj bral spominany roaccutane. Ak tebe pomahaju overene metody tak je to fajn :) roaccutane je az posledna moznost :).

Patuska ak ti ho nepredpise tak nezufaj .. potom to mozno ozaj nemas tak zle.. mne sa zacali tvorit trvale jazvicky.. preto mi ho predpisala no ozaj pomohol :). Uvidis co ti povie no aj sa jej popytaj na to, ze ak ti dostatocne nezabera doterajsia liecba preco ju nevimeni .. sak musi sama vediet, ze aj nizsie formy staleho akne vedu k zjazveniu , aj ked nie vyraznemu .. ja osobne mam drobne sramiky na tvaari :) no da sa s tym zit.. kto o tom nevie si to ani nevsimne :). Drzim palec a cez prazdniny sa neprejedz vela sladkeho :P.

Trdielk0

:) nie nie netreba krv.. povedz jej že to má tvoja kamarátka a že by si to chcela aj ty.. volá sa to gafrova voda alebo gafronova neviem presne.. snáď ti to predpíše.. a v lekárni ti to namiešajú za hodinu .. treba natierať tampónom každý večer pár minút pred spaním .. ono to tuším upchá póry alebo čo :).. a rob si aj ten peeling so žĺtkom medom a citrónom.. nehaj vysušiť a potom umy.. alebo si daj med a do toho mletú kávu, šupni si to na tvár a krúž dokola .. a skús si objednať aj bahnovú masku z oriflamu má taký ružový obal majú to aj na stránke.. tú su dávam na tvár 2 krát za týždeň na 15 minút :) a všetko je ok.

ah marjaa

dakujeeem:)neboj budem,len sa strasne bojim,ze mi to nepredpise vies,na to treba brat aj krv ze?cez prazdniny idem ku koznej,co som k nej chodila,tak po prazdninach chcem dake zlepsienie uz vidiet:)cez prazdniny sa idem dat dokopy:D

Trdielk0

ale ja ju mam tiež stále mastnú.. to mne nevadí.. ide o to že už neni problém s akné a s vyrážkami.. a ešte si dávam pred spaním gafrovu vodu na tvár.. to mi predpísala kožna.. tiez veľmi pomáha

ah marja

no vies trdielko ono je to individualne.
Ja ked som si vysusoval plet tak sa mi este ovela vjac mastila.. umyval som si tvar az moc to je pravda ale chcem tym povedat, ze vysusovanie netreba prehanat pretoze pokozka ma potom tendenciu sama sa mastit.

Trdielk0

ja som mal tiez problem s akne.. treba si kazdy den umyvat tvar normalnym mydlom antibakterialnym.. ten ti vysusi plet.. potom raz za tyzden si robim peeling .. pol lyzice medu, 1 zltko, par kvapiek citronu.. a 2 krat za tyzden si davam na tvar bahnovu masku z oriflamu.. taky ruzovy obal ma.. a s akne uz nemam problemi..

ah marjaa

ved to..tie depky to nijak nezlepsia :), treba mysliet pozitivne.. mas 17, cely zivot pred sebou takze chalanov bude habadej :P a ver ze isto sa pacis zopar suhajom aj teraz a pockaj az sa ti polepsi a vrati sebavedomie :).
Tie masticky a lokalne antibiotika som si platil aj ja. Az liecba s roaccutane mi bola plne preplacana a to som bol ozaj rad pretoze jedna krabicka stala cez 1000 korun.
Aknenormin a roaccutane je v podstate to iste no radsej si to vyguugli a pozri si ohlasi aby si vedela do coho ides. Mne kozna povedala ze je to najlepsi liek na akne no s vela vedlajsimi ucinkami a pre zeny ani nehovorim, pretoze nemozu pocas liecby otehotniet bo tam je riziko poskodenia plodu. No mas 17 tak sa takeho bat nemusis.. po ukonceni liecby sa ti krv vycisti a uz po 6 mesiacoch.. aj skor sa moze otehotniet.. no ty sa take nechystaj ! mas casu ! :D.
Drzim ti palce v liecbe :).