Je tu niekto kto užíval betablokátor Metropolol?

Príspevok v téme: Je tu niekto kto užíval betablokátor Metropolol?
qwerr

čawky, je tu niekto kto užíval betablokátor Metropolol,,a potom ho vysadil? mne nerobí veľmi dobre,,ako ho mám vysadiť?? lekárka vravela, že postupne,ale neviem ako to spraviť
jeden deň vezmem len štvrtku a na druhý deň mám hneď vyšší tlak aj pulz
možno to je aj o psychike, neviem
kto užíval a vysadil..nech poradí

Tomas12345

A preco vlastne chces vysadit betablokator ? Ja som vysadzoval betaloc zoc 50 mg ale bolo to fakt tazke tiez som mal tie busenia srdca treba preto vysadzovat velmi postupne po stvrtinkach alebo aj menej po sestinkach . Ale vecsina ludi by mala uzivat lieky po cely zivot hlavne ak maju problemy so srdcom . Vsak ty a tvoj lekar to musite vediet najlepsie ci je potreba uzivat lieky alebo nie .

brojler

Ja osobne som mal problémy s búšením srdca tzv. extrasystoly. rok som bral 25mg ráno (najnižšia dávka) metoprolol a bolo celkom fajn. po roku na kontrole mi doktor povedal "ok už nemusiš brat, vyskúšame vysadiť", dva dni ok, na tretí sa to začalo vracať a na piaty som už nevidržal a začal brať metoprolol ktorý mi ešte ostal, no ale nedošlo k nejakému extra zlepšeniu tak som niekedy ked mi bolo fakt zle dávku zvojnásobil, nastal mierny útlm, ale na krátko takže nič moc, zase. tak po troch týždňoch podskakovania so srdcom som išiel naspäť ku doktorovy a ten mi predpísal bisoprolol, znova najnižšia dávka. od vtedy mám pokoj. no teda mam namysli: extrasystoly neprestali, ale vôbec to nepociťujem, nijak ma to neobmedzuje, pokial si vyslovene nekontrolujem tep na krku, že niekedy vynechá alebo preskočí, tak otom ani neviem a opäť mám radosť zo života.

[zruseny35]

Je ich viacej druhov-zlepšenie by sa malo dostaviť do - 1-2 tyždnov.
Mne napríklad bisoprolol nevyhovoval vobec,skor som mala pocit,že mi je ešte ťažšie.Treba informovať lekára, niečo ti ponukne sám.Liek ti proste musí sadnúť.

vicko

ja som pouzival metoprolol, a ten nerobí dobre najma preto, lebo ma čas posobenia len 3-7 hodin, to znamena, date si 25mg, a posobí to 4 mozno 5 hodin, ak medzitym niečo zjete tak menej, ak chodíte tak menej, ak len lezíte a relaxujete na lačno tak dlhšie, ale i tak je to nanič, lebo asi po 5 hodinách začnete cítiť búšenie a potrebujete novú tabletku. mne pomohlo ked som našiel na nete iny liek, BISOPROLOL, respektive BISOCARD, a ten si date 50mg 2x denne, a vydržíte v úplnej pohode bez toho, aby ste cítili akékoľvek búšenie (a to dokonca aj keby ste pobehli na električku atd). v tele zostava aktívna látka aj 12 hodin, aj viac aj 14 hodin, takže nie je problem taky ako je pri metoprolole.
ak chcete ale s betablokátormi skončíť, tak 1. musíte mať vyriešený problem, ktorý máte, a ten pravdepodobne vyriešený nemáte. proste prestanete pouzivat betablokatory a... zacne vam zas busit srdce. takže to nie. Ale ak chcete fakt skončiť s betablokatormi a veríte si, tak 2. prestavať postupne. kazde dva tyzdne 10% z dávky dole. proste ak beriete denne dokopy 100mg, tak za dva tyzdne prejst na 90, potom na 80, v rovnakom množstve dávok denne. ked beriete 3x denne po 30mg, tak potom po dvoch tyzdnoch 3x denne na 25mg, potom 3x denne na 20mg atd atd, po 3 mesiacoch POSTUPNEHO PRESTAVANIA sa da ukončiť liečba, ale jedine ak je váš POVODNY problem s tepom a tlakom vyriešeny, ked nie je, nedoporučujem prestavať. ak vam liek robí zle, pouzite iny betablokator, napriklad BISOPROLOL.