spermie a vajíčka :-)

Príspevok v téme: spermie a vajíčka :-)
123

tak by ma zaujímalo, ak by sa tu našiel niekto kto sa v tom vyzná, ako dlho približne /kolko minút, hodín/ trvá kým spermia oplodní vajíčko a to sa usadí na sliznici maternice? ... ďakujem. Pýtam sa, lebo som užila Postinor a chcem vedieť, či už z ´toho´ bolo embrio alebo ešte neoplodnené vajíčko..

123

ďakujem! Ja som užila Postinor 3.5 hodiny po ´tom´, takze mam este celkom dobry pocit z toho, ze vajicko mozno ani este oplodnene nebolo... lenze sa bojim, ze mi tie tabletky uskodia a uplne sa mi pokazi hormonalny system..

new

Ak už "náhodou" dojde k oplodniu vajička,dochádza k tomu vo vajíčkovode. Tam sa začne oplodnená bunka deliť a putuje do maternice, kde sa má zahniezdiť. Toto delenie a putovanie trvá 3-4 dni. To znamená, že ak žena užije Postinor do tých odporúčaných 72 hodin, tabletka dokaže zmeniť slizničnú vrstvu maternice tak, že zabráni vajičku uhniezdiť sa tam. Ak sa vajičko už uhniezdi v maternici, čo je cca na 4-5.deň, tak je už postinor neúčinný, žena je tehotná.

sunnysweetie33

do 24hodin je to zygota..potom morula,blastula,gastrula..na 4ty den je to yz 16bunkove..atd. takze to,co si "zabila" bolo embryo..teda ak doslo k oplodneniu..plodom sa to nazyva az od 3mesiaca tehotenstva..