Suchý a dráždivý kašel 6 ročného

Príspevok v téme: Suchý a dráždivý kašel 6 ročného
Alica B

Ahojte! Rada by som Vás poprosila o rady. Mám 6 ročného syna, ktorý má opakovane suchý, dráždivý kašel bez soplov a teploty. Boli sme aj v smokovci pred rokom, kde nám nasadili sprej flixotide a liek singulair. Na určitu dobu to bolo dobre, ale potom znova ten kašel. Teraz sme boli na imunoalergologii, kde malému vyšli všetky výsledky ok, nie je alergicky, nemá ani zníženu imunitu ani astmu, preto nám lekár vysadil sprej aj lieky od alergie. Ja som už z tejto situacie zufala, lebo ked ho ten kašel chytí tak kašle aj 3 týždne. V noci nekašle len cez den. Sirup od kašlu už máme vyskušaný každy, ale kašel sa nemení. Všimla som si, že napr. ked prídeme k bebke na dedinu tak vtedy začne kašlať. Ja neviem kde ešte na vyšetrenie by sme mali ísť. Na gastre sme mali vysledky v poriadku. Ked mate niekto podobný problém prosím napište.

jajkafr

Alica
neviem odkiaľ si skús si zistiť či v tvojom okolí není dajaký dobrý alergológ alebo pneumológ a daj si k nemu kartu nie je normálne žeby ťa neošetril lekár

Alica B

To s tým platením som to myslela tak, že keby nás nechceli zobrať tak si zaplatiť prednostné ošetrenie. Viem, že u niektorých lekárov to tak funguje, ale neviem či aj u nášho alergologa. Ja som si tiež myslela, že akutne stavy by mali uprednostnovať, ale raz som s malým bola u plucnej lekarky so zachvatom a neošetrila nas, lebo som nemala odporučanie a to sme k nej nešli po prvy raz. Odvtedy už k nej nechodíme.

jajkafr

Alica
za čo ty chceš u alergológa preboha platiť? keď ide o akútny stav to znamená aj zhoršenie ochorenia on ťa musí vziať aj mimo objednaných ľudí kde to chodíš k alergológovi? môj tiež berie iba na objednávky a za termínom sa čaká aj 3 mesiace čo mi dosť vadí ale keď som mala zhoršenú astmu tak som zavolala a aj keď sa sestrička vykrúcala že majú plno tak som jej povedala, že mám záchvaty a bojím sa čo bude ďalej tak ma vzala hneď aj keď sa jej to veľmi nepáčilo... ale keď som chodila k detskému tam to fungovalo tak, že sestrička sa ma v telefóne opýtala či idem len na kontrolu alebo či mám problém keď som jej povedala, že mám zhoršený stav, kašeľ.... tak mi párkrát povedala, aby som prišla aj okamžite alebo na druhý deň... takže ak máš takého alergológa ako píšeš skús zistiť v tvojom okolí či nieje nejaký lepší a prelož kartu.

Alica B

Dakujem všetkym za rady. Detsku lekarku máme perfektnu, nemôžem na nu nič zlé povedať. Ked dostane malý svoj kašel stále sa snaží pomôcť ako sa dá. Keby to maleho zase chytilo tak pôjdem k alergologovi a nenechám sa odbiť, hoci si za to budem musieť zaplatiť. Bojím sa aby nemal astmu a aby som niečo nezanedbala.

adka00

Alicka uz ti ine nepomoze len zmenit lekara.Ja som so synom cez toto presla ako ty.Ja mam stastie v tom ze mame dobru obvodacku.Synovi zistili alergiu na vsetky travy.Ale teraz uz je lepsie lebo mu nasadili protilatky a berie lieky.

jajkafr

Alina
chápem od mala som toho z kašľom zažila viac jak dosť takže viem o čom rozprávaš hoci ja to nevnímam ešte ako matka ale zo strany dieťaťa ktoré má kašeľ a nedokáže mu nikto pomôcť :( ale vždy je najlepšie najprv keď vyšetrí dieťa lekár aby sa nezanedbal nejaký zápal pľúc alebo priedušiek

Alina34

Ano,ale lekari im moc nepomohli,deti im kaslu a v lekarni im poradia vzdy tie najdrahsie lieky ,ktore im nepomozu,ja by som svojho syna nenehala uz trpiet,vzdy bol z toho kasla uplne vycerpany,kto nezazije,nepochopi...A chceli radu na dobry sirup,tak som poradila.

Alina34

Ahojte,moj 5-rocny syn mava tiez casto suchy drazdivy kasel,zabera mu sinecod,ten je bez predpisu,trifed,alebo trifed expectorant ale tie uz su na lekarsky predpis,a naposledy mu celkom dobre zabral ditustat,ten je tiez bez predpisu.Ked ma moc silny kasel bez prestania,tak mu davam trikrat denne polku dithiadenu.

jajkafr

Alica B
ja som živý príklad. Od mala časté zápaly priedušiek, pľúc, dráždivý kašeľ, astmatické záchvaty alergia sa mi potvrdila mierna asi v 7 rokoch, ale príznaky som nemala iba som bola veľmi často chorá. V asi 12. rokoch sa u mňa objavili v lete silné alergické príznaky opuchnuté oči, nádcha, v priebehu pár dní som dostala zápal pľúc z alergie. V ten rok v zime som dostala také astmatické záchvaty, že mamka mi pomaly volala sanitku a až vtedy to moja lekárka brala vážne. V lete keď všetko kvitne, keď prídem do kontaktu s prachom, perím, mačkou, psom.... opuchnú mi oči, ťažko sa mi dýcha, kašlem, tečie mi z nosa niekedy dostanem aj záchvat. testy mi robili cca pred 7. rokmi keď som mala astmatické záchvaty a dusila som sa asi mesiac v kuse ležala som v nemocnici a ani tam mi nepomohli potom som šla na ambulanciu do Smokovca lekár ma poslal na funkčné v kľude bolo ok no po záťaži som dostala astmatický záchvat a hodnoty boli zlé no a testy na alergiu pred 7. rokmi nepotvrdili žiadnu alergiu o dva roky tiež boli negatívne potom asi zas o 2 roky lekár skontroloval alergiu lebo sa mu to nezdalo to som mala už nejakých 17 rokov zareagovala som na všetko ešte aj na to, čo nesmie zareagovať človek tak mi vzali krv na niektoré alergény ukázali sa hraničné hodnoty alergie na kakao nič viac minulý rok mi zopakovali testy znova a potvrdili alergiu na obiloviny a nejaké buriny, ale ja alergicky reagujem aj na prach, perie, zvieraciu srsť... Lekár mi povedal, že vedia testovať len niektoré alergény nie všetky a preto je možné že mám alergiu na niečo, čo testovať nevedia.
Okrem toho mám aj GER (gastroezofageálny reflux) čo môže tiež spôsobovať častý kašeľ a zápaly v dýchacích cestách.
Tvoj lekár neberie ani vážne stavy mimo objednávky? Skús mu zavolať a nedaj sa odbiť povedz že synček je na tom zle že stále kašle dusí sa nech ťa vezme mal by ťa vziať alebo potom zmeň lekára. Lekár ťa nesmie takto odbiť alebo vlastne nemal by ale nie každý to tak berie.... držím palčeky