telenovela

Príspevok v téme: telenovela
dolores22

Citim sa ako v nejakej telenovele.Mam 24 rokov a prvy vazny vztah.Avsak nie uplne prvy.3 roky dozadu som v nemecku studovala.Tam som spoznala mojho dovtedy PRVEHO princa.Bol zabavny sympaticky vzdelany a v neposlednom rade aj bohaty.Jedinou jeho chybou bolo ze bol o 22 rokov starsi.Laska ako hrom.On v nemecku rozbiehal firmu a ja som bola zalubena az po usi.Bol mily romanticky a neodolala som mu.Tvrdil mi ze sa zo zenou rozvadza a bla bla bla.verila som mu.Prezili sme tam spolu 8 pre mna skvelych mesiacov.Vsetko vsak skoncilo tym ze sa mi raz priznal ze ziadny rozvod sa nekona.Odisla som a prerusila vsetky kontakty.Nejaku dobu este vypisoval maily vyvolaval ale po par mesiacoch bol definitivny koniec.Ale zabudnut som nevedela...
Presiel dalsi rok a princ cislo 2 si ma nasiel na jazykovom pobyte v Australii.Je skvely.Vazne.
Po takmer roku chodenia ma pozval na rodinnu predvianocnu chatu.(tento piatok)Jeho rodicia,bratia s detmi a manzelkami,on a ja.Vsetko som si to v hlave prehravala aspon 100krat chcela som zaposobit,aj ked priatel mi rodicov vykresloval ako egocentrikov s ktorymi sa v podstate neda rozpravat.Prisiel piatok a stretnutie s nimi.A ON moj PRVY tam stal,avsak uz nie v roli milenca,ale otca mojho priatela.Ostala som ako obarena.Cely vecer som bola v soku.Na svete su miliardy chlapov,ale toto sa moze stat len mne.Mozno by som to zistila skor keby mi princ cislo jedna pred tymi 3 rokmi povedal svoje prave meno.Ale co uz.Dnes je nedela,teda uz pondelok a citim sa stale rovnako.Co mam robit?Povedat to priatelovi?Jeho mame?Som zufala vystresovana,nechcem si pokazit vztah s priatelom...ale toto by asi nezvladol...

sansara

Ahoj dolores
Ja tiež žijem telenovelu a keby mi niekto tvrdil to, čo sama prežívam už skoro 4 roky, neverila by som, že je niečo také vôbec možné, lebo racio to dáko nepripúšťa.
A preto ak píšeš pravdu (stáva sa, už čosi podobné som niekedy počula že sa naozaj stalo), tak by som Ti skôr odporúčala sa s tým vysporiadať vnútorne sama so sebou a neriešiť to s Tvojím priateľom a podobne.
Lebo priznaním môžeš stratiť všetko a buďme k sebe úprimné, tvoj EXpriateľ sa s týmto nechválil nechváli a nebude to verejne pretriasať, lebo riskuje tiež že o všetko by mohol prísť. A to on nechce, čoho dôkazom je už to, že ste sa v minulosti rozišli práve preto, že nechcel "rozbíjať" rodinu kvôli Tebe a ktovie, koľko takýchto bokoviek pred Tebou a po Tebe ešte mal a má..
Teda ak miluješ svojho priateľa, pre dobro Vášho vzťahu a lásky, pomlč o tom čo ťa s jeho otcom spájalo. Nie kvôli tomu, že si pred vzťahom s Tvojim súčasným niekoho mala a mala si vzťah-lebo to je normálne, ale kvôli tomu, že to bol práve jeho otec a isto tušíš aj Ty, že priznanie by neprinieslo pohodu a prospech nikomu a skôr by to Váš vzťah pochovalo ako pomohlo a prospelo. A ak by ste sa aj nerozišli, ver-už nikdy by na Teba nepozeral ako prv, už by tam bola nedôvera, narušilo by to jeho vzťah s otcom/s Tebou, atd atd
Práve preto sa s tým musíš vysporiadať Ty sama, lebo sa to týka iba Teba a Tvoj EX to tiež vnútorne rieši/vyriešil tiež sám.
A ak cítiš, že túto ťarchu nevládzeš sama niesť, podel sa s tým, ale nie s niekým, kto nemôže Tvoju dôveru zneužiť a využiť túto informáciu pre vlastný prospech alebo len tak-aby Ti tým uškodil (takže žiadne priateľky kamarátky...ale ak už, tak to radšej rieš cez spoveď u kňaza, alebo u psychológa. Proste aspoň takto sa isti, že Tvoja dôvera nebude zneužitá a budeš sa môcť vyrozprávať spracovať to, vysporiadať sa s tým a nikomu s tým neškodiť).
PS: a od svojho EX sa Ty samotná drž čo najďalej, zdržiavaj sa toho aby ste ostávali sami, vyhýbaj sa mu a zúčastňuj sa iba nevyhnutných rodinných návštev.

darika

no,ono ja si skor myslim,ze zo starym to bude cukat,ked s nou bol tak dlho.Pri kazdom pohlade na nu sa mu budu vynasat spomienky navrch.

sway

darika
Este si zabudla dodat,ze ani stary pravdepodobne nebude nadseny zo vztahu jeho syna:-))A trpnut,ci sa v nom neozve moralny pocit povedat mu pravdu...Hmm dakujem neprosim,podla mna tudy cesta jednoducho nevede ani tak ani onak:-)Ale pribeh je to zaujimavy.

AdamKrt

sway:

naplast je lahsie strhnut rychlo, ako pomaly :)

Stejne to nema vela sanci, tak toto bude najrozumnejsie riesenie. Bud to mlady sa nauci akceptovat, alebo bude koniec. Ale je iste, ze ak to bude tajit, zamota sa do toho viac a neskor to bude este horsie, pretoze raz to aj tak vyplava na povrch. A az potom to bude prave "coro moro" :-)

darika

No,ak je toto pravda,tak tato telenovela tak ci tak skonci rozchodom.
Ak mu to povie,tak mladeho zakazdym,ked sa bude rozpravat so starym,bude vykrucat do vyvrtky,pretoze mu to bude vadit.vznikne problem,pretoze ocinko podviedol maminku.Uz len kvoli tomu otca znenavidi hned a zprotivis sa mu aj ty,pretoze si mala vztah zo zenatym muzom.A to mladi ludia moc nemusia pocut.
Ked mu to nepovies,budes viac v kontakte so starym,pretoze sa budes stretavat s mladym a tam je riziko,ze to obnovite znovu.A pri hadke medzi tebou a mladym,ho mozes prirovnavat k ocinkovi.Takze bud pripravena,ze to neskonci dobre.

sway

AdamKrt pravda za kazdu cenu?Ty si blazon:-)))Mozu si to asi aj vysvetlit,len to by si musel cakat pochopenie aspon od 3 ludi - od manzelky,od otca - byvaleho milenca a partnera.Myslim,ze to nehrozi.Ja som mozno zbabela,ale utekala by som kade lahsie bez dalsieho zamotavania:-)

AdamKrt

Samozrejme, ze povedat. Priatel bude este viac napaleny, ak sa to dozvie.

A este je celkom mozne, ze jeho mily otec si rozpomenie na ten vztah a bude sa snazit ho obnovit a obletovat buducu synovu nevestu...

Doteraz sa predsa nic take nestalo, ale ak sa zacne zatlkat a klamat, tak to ozaj nedopadne dobre.

sun0808

tazko tomuto verit,ale budis.
ja by som hlavne sama nevedela stravit a budovat vztah z muzom,ktoreho otca som pret...a.
mohla by to byt neviem aka laska.a neviem,co by si vyriesila tym,ze by si to teraz povedala jeho mame...