Leukemia

RNG

Prave ta hlaska"to vzdy bolo a s tym nic nikto neurobi" je zaklad stagnacie, ktora je skor pravidlom, nez vynimkou u velkych organizovanych skupin.
Niektori lekari sa v tom pokusaju nieco urobit a zopar ich ma aj uspech a o tom tu chcem ludi informovat, lebo zialbohu z organizovanych odbornych kruhov sa to dozvediet nemozu. Ti uz pruijali "status quo" tj ze sucasna situacia je nememna a male zmeny prichadzaju len s technologiou ktora vylepsi doterasie metody, nie poskytne diametralne uplne iny pohlad na problemy.
Inac co sa tyka ucinnosti protiplesnovych liekov, to je velmi slaba stranka. Na to sa staci opytat mykologa, co sa do toho vyzna a zistis, ze je zalostne malo prostriedkov proti nim vobec ciastocne ucinnych. Takze vyhlasenie ze "adresujeme plesnove infekcie ucinne mnozstvom protiplesnovych liekov" znie zatial velmi plytko.

llek

Plesne, virusy aj bakterie vzdy boli a budu sucastou nasho zivotneho prostredia. S tym nikto nic neurobi. Ked clovek robi v onkologii dostatocne dlho, pride k realistickemu zaveru, ze je len velmi malo onkologickych ochoreni, kde realne existuje zmysluplna prevencia, teda, ze vieme zabranit vzniku nadoroveho ochorenia (prevencia nie je to, ze nador zistime vcas, to je vcasna diagnostika). Jedna vec je teoria a druha vec je realny zivot. Pre mna je dolezitejsie zit naplno a kvalitne moj zivot, ako donekonecna riestit, aky vitamin ci podpornu latku by som si mala dat,aby som nahodou na nieco neochorela. Prichadzaju k nam totizto aj ti, co nic neuzivaju ale aj ti, co uzivaju mnozstvo protirakovinovych doplnkov a ja nevidim v nasej dennej praxi ziaden rozdiel, preto ta moja skepsa.

RNG

Diplom a skusenosti z minulosti nedavaju nikomu vedomosti z pola, ktore sa vyvija a ktoremu on nevenuje pozornost.
To je na adresu lekarov, co si myslia, ze su vo svojom poli suverenni.
Nemozno systematicky potlacat do nekonecna malu skupinu lekarov, co maju inaksi a uspesny pristup k lieceniu a prevencii a pri tom sa tvarit"vsetko vieme a vsetko sme uz poculi"
Lebo ta mala skupina lekarov rastie a co bolo dosial experimentalne a alternativne sa casto dostane do hlavneho prudu, tak ako to bolo aj v minulosti s roznymi prostriedkami, nazorami a metodami, ktore su dnes "samozrejme" a predtym proti nim huzevnate bojovali "odbornici" so svojimi diplomami a celozivotnou praxou.

llek

Ja netvrdim, ze medicina dosiahla dokonalost, vsetko sa vyvija, dnes neplati to co platilo vcera a zajtra nebude celkom platit to, co plati dnes. Lenze, ked mas pred sebou dnes pacienta s akutnou leukemiou, kde sa ti blasty delia pred ocami, tak pouzijes to, co mame dnes a tie toxinove ci plesnove ci ake teorie su ti nanic, tie pacienta nevyliecia, liecit ho musim totiz hned, lebo zajtra ci pozajtra uz moze byt neskoro.To, co im dame dnes prinasa vysledky take, ze v globale dlhodobo preziva po liecbe akutnej leukemii cca 40% pacientov. Keby som ich neliečila, neprezil by ani jeden. Tp su realne vysledky sucanych liecebnych moznosti - chemoterapia, transplantacia + velmi dobra podporna liecba. To neplati pre celu onkologiu. Onkologickych ochoreni je velmi vela, kazde je ine, kazde ma ine biologicke vlastnosti, inak sa lieci a ma inu prognozu. Ak hovorim o nejakej liecbe ci vysledkoch, musim vzdy povedat, na ktore ochorenie sa to vztahuje.

RNG

Napr co sa tyka karcinogennych plesnovych toxinov ako aflatoxin, ten dostavame z roznych zdrojov pravidelne, napr pri zni obilia, ktore je len trochu navlhnute okamzite v kopach vznikaju plesne takze dostavame v mucnych vyrobkoch podla odhadu toxikologov od 0.1 miligramu az po vyse 1 mg aflatoxinov denne!!!
Takze o co sa tu vlastne jedna je, ze onkologovia zatial este stale maju dost chabe vedomosti okolo plesni a ich vplyve na vznik rakovin a mnohi lekatio uz davnejsie tvrdili, ze tam je velmi silne spojenie, zialbohu sa dosial nepresadili.Moznych dovodov na vznik rakovin je hromada, od roznych zamoreni az po mikroby. Zialbohu plesniam sa tu venuje primalo casu, hoci mozu byt klucove pri mutaciach.
Onkologovia dosial nevedia presne dovody na vznik rakovin, donedavna vylucovali bakterie, dnes ich pripustaju, donedavna vylucovali vplyv virusov, dnes maju vakciny na hpv takze tym otvorili moznost spojenia rakovin s virusami nuz a dalsie budu v poradi mikrobov malo zname plesne a mykoplazmy.A parazity.
Tie tak isto vylucuju mutagenne toxiny , o tom uz nikto zo znalcov nepochybuje, ale este stale ich nedavaju(organizovana medicina) do obrazu s vznikom rakovin dost jasne a rozhodne prevencia nie je prakticky vobec adresovana z tejto stranky.
Nuz a necinne cakat, az clovek dostane rakovinu nie je priam najlepsi postup!!!

RNG

Llek, ja tu len uvadzam rozne ine nazory inych lekarov, ktore sa ti ako predstavitelovi organizovanej mediciny nehodia. Sorry.
Ale ziadna dnesna "100% vedomost" v buducnosti nezostane nezmenena, aj ked organizovana medicina tvrdi, ze uz dosiahla dokonalost a nedovoli pochybovat o nicom
Prave plesne a karcinogenne a mutagenne plesnove toxiny mnohi lekari davaju do kopy s pricinami rakovin, tj aj leukemie
Takze boj proti plesniam a plesnovym toxinom je zaroven bojom proti rakovinam, vcitane leukemie.
A prave okolo plesni vseobecne maju dosial lekari v priemere dost chabe vedomosti a velmi slabe prostriedky.
A ako sa rozni odbornici vyjadrili, prave plesne su tie, co sposobuju znacnu cast smrti( v literature az 80%) napr pri transplante kostnej drene pri leukemii. Takze je na case, aby sa im venovalo viac pozornosti a otazka tu este stale je:
su tie plesnove nakazy vysledok oslabenia tela leukemiou, alebo leukemia je vysledok mutacii z karcinogennych plesnovych toxinov.
Kedze maju onkologovia v sucastnosti len velmi slaby uspech v lieceni rakoviny(vid statistika)mali by vitat rozne ina prostriedky a nazory,, ktore tuto oblast adresuju a su dokazatelne ucinne.
Zialbohu tomu tak nie je z mnohych dovodov, a najma z ekonomickych, kedze chemoterapia je jeden z najziskovejsich poli v medicine(v USA 200 miliard dolarov rozne ) a v nasej spolocnosti vladnu zialbohu peniaze a nie humanita.
Zioalbohu zijeme v realnom svete, kde vladnu peniaze a nie v idealnom, kde su ludske hodnoty postavene najvyssie.
Mozno jednotlivci si to mnohi este myslia, ale je to velmi naivny pohlad na tvrdu realitu okolo nas.

RNG

Martin,luhas a s;pinavo ociernujes tu moj charakter.
Moje obchody predavali len potravinove doplnky a tie sa nikdy nepodavaju injekcne.
A ziadny z nich nesposobil smrt, na to mas napr statistiku z USA, kde v roku 2008 nikto nezomrel na nasledky brania potravinovych doplnkov.
Davaj si pozor na take vyjadrovanie, lebo sa ti to moze velmi nevyplatit.
Za take vyjadrovanie tam mozem sudit.
Ja totiz nie som anonym tu ako ty, moje meno, a moje podniky si mozes lahko najst na registri podnikatelov na Slovensku aj v USA.A ja si na svoju cest rozhodne nedam siahat.
Nemysli si, ze sa mozes skryvat za anonymnym nickom bezpecne.

llek

Neviem preco kazdy citi potrebu kompetentne sa vyjadrovat ku vsetkemu, aj ked s tym nerobi. K leukemii by sa kompetente mal vyjadrovat a pacientom nieco radit ten, co s niecim takym robi kazdy den, lebo potom presne vie o com hovori. Citat clanky o alternativnej medicine a pouzivani liekov proti plesniam pri leukemii a liecit skutocne pacientov s leukemiou to su 2 odlisne veci. Ked sa k tomu vyjadrujem, viem presne o com hovorim. Ano, leukemicke bunky su v kostnej dreni a presne ich vieme identifikovat a vieme aj identifikovat cytogeneticke a molekularne zmeny v tychto bunkach. A to s tymi hubami a plesnami - ked clovek nema biele krvinky, alebo ich ma chore a teda nefunkcne, co su napriklad aj leukemicke bunky, tak nema obranne mechanizmy a to ze u neho vznikne plesnova infekcia je len otazkou casu. Opakujem, vacsina pacientov po liecbe pre leukemii dostava velmi ucinne lieky na hubove a plesnove infekcie, s leukemickymi bunkami to vsak nerobi nic, lebo samotne leukemicke bunky nie su huby ani hubami postihnute. Ak si to niekto mysli, tak nerozumie ani hubam ani leukemii