Otoplastika / operacia usi

jaroslava1992

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, či niekto z vás má skúsenosti s neprirodzene vyzerajúcimi uškami po otoplastike. Dnes mi po týždni dali dole obväz a zostala som naozaj sklamaná :( Ušká sú ako keby pričapnuté k hlave vo vrchnej časti, čo vytvára veľmi neprirodzený efekt. Neviete náhodou, či sa tie uši po nejakom čase trošku upravia a budú vyzerať prirodzenejšie? Teraz budem dva týždne nosiť čelenku a potom ma čaká kontrola. Taktiež som čítala, ževraj úplne výsledný efekt človek vidí až po 6 mesiacoch od zákroku. Každopádne, budem vďačná za akýkoľvek postreh alebo skúsenosť. Ďakujem :)

anna341

takze operovali ma pred tyzdnom a zajtra mi idu dat dole obväzy. bola to najväčšia pi*ovina s prepacenim ze som na to isla. hned po operacii ma pustili domov a iba vecer slabe bolesti ale tie ostatne dni som nemohla od bolesti spavat. dufam ze mi ostanu pri hlave lebo ma jebne.

rasputin

Ahojte. Tak dnes som absolvoval otoplastiku. Vybral som si ULK v Bratislave a operoval ma pan primar Guba. Uplne super clovek a taktiez personal. Zakrok vobec nie je bolestivy. Nemusite sa nicoho bat. Jedine injekcie trosku citit ale to je vsetko. Prebiehalo to takto. Prisiel som na salu, lahol som si na stol na chrbat. Sestricka mi vydenzifikovala usi a celu tvar. Pan primar mi do ucha napichal par injekcii a slo sa na vec. Necitil som nic, ale zato vsetko pocul. Rezanie, skrabanie chrupavky, sitie. Po zakroku mi dali do ruky zrkadlo nech sa pokocham. No a na koniec mi hlavu poriadne obviazali. Teraz som 7 hodin po zakroku a uz to zacina pobolievat. Takze ak vahate nevahajte. Fakt to nie je nic strasne. Vela stastia.

halilo

Ja som bol na operacii usi, dlho som zil s odstavajucimi usnicami, ktore mi znizovali sebavedomie. Aby som sa rychlo zotavil a nezapalili sa mi rany a dostal som sa rychlo z operacie bral som wobenzym a nemozem si ho vynachvalit

Martina08

Ahojte. Uz asi niekolko rokov sa odhodlavam na zakrok odstavaju mi usi a nie je to vobec pekne nikdy som vlasy nemala vypnute iba ak tak po byte kde ma nik cudzi nevidel. Odhodlavam sa uz dlhsiu dobu kedze neboli peniazky alebo cas. A hlavne moji rodicia o nejakom mojom vymyslenom zakroku nechceli ani pocut.Velmi ma to ubijalo a ubija. O dva tyzdne ak vsetko dopadne a podari sa tak ako ma podtsupim zakrok vlastne si tym splnim moj celozivotny sen. Nebudem predbiehat nechcem-napisem az po operiacii. Mam velky strach kedze v niektorych diskusiach ludia opisuju tento zakrok ako dost bolestivy. Proste asi kazdemu zafunguje psychika. Chcem povzdbudit vsetkych co sa boja ako aj Ja smama sice ale to len kvoli tomu pretoze nevieme co nas caka je to strach zo strachu ze co. Drzte sa vsetci.

Roman.a

Ahojte:)..som štvrtý deň po plastike uší a už je to viac-menej v pohode..operácia nebolela vôbec len potom tá noc ked sa začali rozchádzať injekcie bola dosť bolestivá ale druhý deň bolo už všetko v poriadku..teraz mám na hlave obväz ktorý mi majú dávať dole o 5 dní..dá sa naučiť aj spávať s tým:)som velmi zvedavá na výsledok...ale určite sa toho netreba báť nie je to nič hrozné a tú jednu noc si pretrpíte a potom do konca živote bude s tým pokoj:) vela šťastia všetkým ktorí do toho idú :)

rojan

dakujem TI velmi pekne, ze si reagovala na moj prispevok.
a teraz uz len klinika a dufam, ze konecne spokojnost s uskami :)

Arial.

Nie už ma nič neboli. Vlastne je to asi mesiac aj týžden, tak tento posledny tyžden už môžem spať normalne na boku už ma to neboli.
A priebeh? Dal mi tam injekcie a potom som už nič necitila mohol mi tie uši aj amputovať a nič by som necitila :-) Dva týždne som mala obviazanu hlavu a potom už len čelenku na noc.

rojan

Arial, dakujem Ti velmi pekne za radu, urcite mrknem na tu kliniku, dufam, ze to moc nebolelo. a chcem sa spytat, aky bol priebeh? este ta to po mesiaci boli ci uz je vsetko v poriadku?